Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

10 Ayda 17.000 Deprem

Cumartesi günkü yurt geneli

Cumartesi günkü yurt geneli deprem tatbikatında bir ülke gerçeği ortaya çıktı. Ülkemizde, 1 Ocak ile 31 Ekim 2022 tarihleri arasında, irili ufaklı tam 17.000 deprem meydana geldi. Bu konuda konuşan (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, ülke genelinde, yılbaşından bu yana, 2000’i son ayda olmak üzere yaklaşık 17 bin depremin yaşandığını söyledi.

Sezer, Türkiye’de yılda ortalama 24 bin deprem olduğunu aktararak, “2022’de, bugüne kadar 17 bin civarında ve son bir ayda da 2 binin üzerinde deprem ölçümlemesi yapıldı. O da bu coğrafyada depremlere ne kadar maruz kaldığımızı gösteriyor” dedi ve şöyle devam etti:

“Bütün illerimizde, 1443 deprem istasyonumuz var. Avrupa’da istasyon sayısı bakımından 2’nci sıradayız. Çok aktif şekilde ölçümlemeleri yapıyoruz. Bizim, deprem takip yerimiz var. Orada da arkadaşlarımız, 7 gün 24 saat çalışma ve çözümlemeler yapıyor. Anlık olarak herkesi bilgilendirmeye çalışıyoruz.”

Kent merkezinden aktif fay geçen il sayısı 24 olarak ifade edilirken, fay hattı yüksek iller; Aksaray, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hakkari, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Osmaniye, Sakarya ve Tokat olarak sıralanıyor.

Türkiye ve yakın çevresinde, 1900’den bugüne kadar 6,5 ve üzeri büyüklükte 85 deprem meydana geldi. Bunlardan 20’si, ülkede ciddi can ve mal kaybına neden oldu.

-Haber/Mutlu Yanık-