100. Biyonik Kulak Ameliyatı

MKÜ Araştırma Hastanesi, biyonik kulak cerrahisinde büyük ivme yakaladı, 100. ameliyat yapıldı. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniğini tarafından 2013 yılında başlanan ve halk arasında biyonik kulak olarak bilinen “Koklear İmplantasyon” ameliyatı başarılı bir şekilde 100 sayısına ulaştı. Özellikle son bir yıl içerisinde 50’den fazla biyonik kulak […]

MKÜ Araştırma Hastanesi, biyonik kulak cerrahisinde büyük ivme yakaladı, 100. ameliyat yapıldı.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniğini tarafından 2013 yılında başlanan ve halk arasında biyonik kulak olarak bilinen “Koklear İmplantasyon” ameliyatı başarılı bir şekilde 100 sayısına ulaştı.
Özellikle son bir yıl içerisinde 50’den fazla biyonik kulak ameliyatı yaparak büyük bir ivme yakalayan Kulak Burun Boğaz Kliniği, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şemsettin Okuyucu öncülüğünde ve Yrd. Doç. Dr. Elif Tuğba Saraç ile KBB ekibinin özverili çalışmasıyla bir günde 5 biyonik kulak ameliyatı yaparak 100. Biyonik Kulağı başarılı bir şekilde uyguladı. Doğumsal ya da sonradan gelişen ileri seviyede işitme kayıplarının tedavisinde uygulanan bir yöntem olan biyonik kulak yöntemi, ameliyatla kulağa yerleştirilen bir alet yardımıyla işitme kayıplı kişinin yeniden duymasını sağlıyor.
Erken Tanı Önemli
Ekibiyle birlikte 100. biyonik kulak ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Şemsettin Okuyucu, son ve önceki operasyonlarla ilgili şunları kaydetti:
“Doğumsal ve sonradan gelişen ileri derece işitme kayıplı hastaların yaşam kalitelerini arttırmak, işgücü kayıplarını azaltmak, konuşma becerilerini kazandırmak ve konuşma becerilerini devam ettirmek için biyonik kulak ameliyatının gerçekleştirilmesi gerekiyor. İşitme kaybının erken teşhisi çok önemli, erken teşhis için doğumdan hemen sonra işitme testinin yapılması gerekiyor. Bu noktada aile hekimlerine, odyologlara ve ailelere büyük iş düşüyor.”
2017 yılı itibariyle devletin sağlamış olduğu imkanlarla Üniversite’de iki taraflı biyonik kulak uygulamalarının başladığını belirten Prof. Dr. Okuyucu, iki taraflı biyonik kulağın özellikle çocukların eğitim başarısını üzerinde olumlu etkileri olduğunu söyleyerek, Türkiye’de çok az merkezde yapılan biyonik kulak uygulamalarının Üniversite’de de uygulanmasından gurur duyduklarını ifade etti. -Cemil Yıldız-

 

Exit mobile version