Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

100 Canın Bedeli 17 Yıl Hapis

6 Şubat 2023’te meydana

6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır’da yıkılan Hisami Apartmanı’na ilişkin davada karar verildi. Mahkeme, 100 kişinin hayatını kaybettiği ve 32 kişinin yaralandığı apartmanın inşaatında görev alan 2 müteahhit ve 2 arsa sahibine “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma” suçundan 17 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Mehmet Ali Korkut ve Mehmet Meşe ile arsa sahipleri Nurettin Özcan ve Ahmet Özcan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldılar. Müştekiler, depremde yakınlarını kaybettiklerini belirterek sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Cumhuriyet savcısı, sanıkların cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını istedi. Sanık Korkut, suçsuz olduğunu öne sürerek beraat talep etti. Diğer sanık Meşe, binanın eksiksiz yapıldığını ve sonradan müdahaleler sonucu zarar gördüğünü iddia etti. Arsa sahipleri Özcan kardeşler de inşaata müdahale etmediklerini savunarak tahliye talebinde bulundular. -Volkan İcil-