Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

100. yıl köyü muhteşem olacak

Jandarma Asayiş Vakfı tarafından

Jandarma Asayiş Vakfı tarafından Hatay MKÜ kampüsünde oluşturulan “100. Yıl Köyü”, 300 ev, destek birimleri ve istihdam atölyeleri ile tamamlanmak üzere. Tesisler, ilk 3 yıl süreyle depremzedelere tahsis edilecek, ardından MKÜ’ye devredilecek.

Jandarma Asayiş Vakfı tarafından Hatay’a kazandırılmaya çalışılan “100. Yıl Köyü” yapıları tamamlanmak üzere. Hafta başında bu projeye destek amacıyla Arsuz-İssos’ta Uğur Aslan konseri düzenlendi. Konserin geliri tamamen bu tesislerin yapımında kullanılacak.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren de, Tayfur Sökmen Kampüsü’nde inşa edilen 100. Yıl Köyü yararına, Hataylı sanatçı Uğur Aslan tarafından düzenlenen yardım konserine katıldı. Arsuz İssos Otel’de gerçekleştirilen yardım konserine, Rektör Prof. Dr. Veysel Eren’in yanı sıra, Genel Sekreter Prof. Dr. İbrahim Halil Çerçi, 100. Yıl Köyü projesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşların temsilcileri, hayırseverler, üniversite personeli ve vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Konser öncesi projeye katkı sunan paydaşlara plaket takdim eden Rektör Prof. Dr. Veysel Eren, yaptığı konuşmada, üniversite kampüsü içerisinde inşa süreci devam eden 100. Yıl Köyü’ne proje aşamasından bugüne kadar katkı sunan ve destek olan tüm paydaşlara teşekkür etti.

Plaket takdimi sonrası sahneye çıkan Uğur Aslan, seslendirdiği şarkılarla geceye katılanları bazen hüzünlendirip bazen coştururken, şarkı aralarında anlattığı anekdotlarla dinleyicilerini kahkahaya boğdu.

Bu arada, MKÜ Tayfur Sökmen Kampüsü’nde inşa edilen 100. Yıl Köyü’nde 300 evin yanı sıra destek birimleri ve istihdam atölyeleri yer alacak. Proje, ilk 3 yılında ücretsiz olarak depremzede ailelerin kullanımına sunulacak, daha sonra ise Mustafa Kemal Üniversitesi Öğrenci Yurdu ve çeşitli üniversite birimleri yönetiminde kullanılacak. – Mehmet Durmaz-