Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1000 Kabin Memuru ve 900 Pilot Alınacak

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, CNN Türk’te önemli açıklamalarda bulundu. Bolat, THY’nin büyüme hedefleri ve gelecek planları hakkında bilgi verdi.

Türk Hava Yolları (THY)

Bolat’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

 

Kabin Memuru ve Pilot Alımı: 2019 yılında 12 bin kabin memurunun çalıştığını belirten Bolat, “Şu anda 15 bin kabin memurumuz var. THY’ye 1000 kabin memuru ve 900 pilot daha alınacak” dedi.

 

Filo ve Büyüme: 2003 yılında 65 uçağı bulunan THY, 2005 yılında Avrupa’nın 10. hava yolu iken bugün Avrupa’da bir numara olduğunu ve sadece Ryanair ile rekabet ettiğini belirtti. Bolat, 2033 yılına kadar 810 uçaklık bir filo hedeflediklerini açıkladı.

 

Hava Yolu İşletmeciliği: Hava yolu işletmeciliğinin zor olduğunu ve son 20 yılda 180’e yakın hava yolunun battığını belirten Bolat, sektörün karlılık oranlarının düşük olduğunu vurguladı. THY’nin 2023 yılında Türkiye’ye 55 milyar dolar katkı sağladığını, bunun 21 milyar dolarının direkt gelir olduğunu ifade etti.

 

Yolcu Sayısı: Geçen yıl 83,5 milyon yolcu taşıdıklarını ve yolcularının yüzde 60’ının transit olduğunu belirten Bolat, THY’nin Türkiye’ye turist getirmeye odaklandığını söyledi.

 

İstanbul Havalimanı: İstanbul Havalimanı’na getirilen herhangi bir yolcunun ortalama 2,5 saatte destinasyonuna ulaştırıldığını belirten Bolat, havalimanındaki taksi sürelerinin azalacağını ve operasyon kapasitelerinin artacağını söyledi.

 

Euro Control ve Rötarlar: Havalimanlarında kalkış izni ve slotların Brüksel’deki Euro Control tarafından verildiğini, bu nedenle Avrupa’daki hava muhalefetinin İstanbul’da da rötarlara neden olduğunu açıkladı. Ayrıca, Avrupa’daki havalimanlarının Kovid öncesi seviyesine hala dönmediğini ve bu yoğunluğun rötarların sebeplerinden biri olduğunu belirtti.

 

Anadolu Jet: Anadolu Jet’in misyonlarından birinin Ankara’yı üçüncü büyük turizm başkenti yapmak olduğunu belirten Bolat, şirketin 10 yıl içinde 200 uçaklık filo kurma ve Ankara’ya 5 milyon turist getirme hedefi olduğunu açıkladı. – Mehmet Durmaz-