125 Projeden 21’i,

Hibe desteği almaya hak kazandı Biri, Mkü-sağlık Bilimleri Fakültesine… Türkiye genelinde 125 proje içinde Erasmus hibe desteği almaya hak kazanan 21 projeden biri, ilimiz Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne ait. Erasmus+ Mesleki Eğitimde İşbirliği Ortaklıkları (KA220-VET) Projeleri başvuru sonuçları açıklandı. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm […]

Hibe desteği almaya hak kazandı

Biri, Mkü-sağlık Bilimleri Fakültesine…

Türkiye genelinde 125 proje içinde Erasmus hibe desteği almaya hak kazanan 21 projeden biri, ilimiz Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne ait.

Erasmus+ Mesleki Eğitimde İşbirliği Ortaklıkları (KA220-VET) Projeleri başvuru sonuçları açıklandı. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esra Doğru Hüzmeli’nin yer aldığı “Clinical Key for Electrical Stimulation in Physiotherapy and Rehabilitation (CK4Stim)” başlıklı proje, 125 proje teklifi arasından destek almaya hak kazanan 21 projeden biri oldu. Sunulan 125 proje teklifi, uygunluk kriterleri bakımından, bağımsız dış uzmanlar tarafından değerlendirildi. İçerik değerlendirmesi sonucunda ve mevcut bütçe imkanları çerçevesinde, 21 proje teklifi hibe desteği almaya hak kazandı.

Temel amacı, değerlendirme ve tedaviye yönelik elektriksel stimülasyon yaklaşımlarında mevcut eğitim içeriklerini toplamak ve bunları Avrupa boyutunda fizyoterapistlerin özel rehabilitasyon gereksinimlerine uyarlamak olan projeyle, mükemmellik için dijital eğitim şekli yanı sıra sürekli mesleki eğitim ve öğretimle, mevcut ve gelecekte ihtiyaç duyulan işe özel becerilerin geliştirilmesi ve desteklenmesi amaçlanıyor. 30 ay sürecek olan CK4Stim Projesi’nde, doktorlara ve fizyoterapistlere elektriksel stimülasyon yaklaşımı hakkında gerekli bilgileri sağlamak, bunların mesleki becerilerini geliştirmek ve hastalara sunulan hizmetin kalitesini artırmak da projenin ikincil amaçları arasında yer alıyor.
Toplam bütçesi 4 milyon 278 bin 756,86 TL olan projeyle, Avrupa çapında profesyonel ağların gelişimini destekleyerek, fizyoterapi ve rehabilitasyonda, Avrupa profesyonel eğitimi kapsamında beceri ve temel bilgilerin edinilmesine katkıda bulunulması hedefleniyor.
Projede hibe desteği kazanan eğitim kuruluşları şunlar:
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
Pamukkale Üniversitesi
Süleyman Demirel Üniversitesi
Başkent Üniversitesi
Romanya’dan University of Craiova
Litvanya’dan Šiauliai State University of Applied Sciences
Estonya’dan Tartu Health Care College
Bu arada Türkiye Fizyoterapistler Derneği ve projede yer alan ülkelerin meslek örgütlerinin de projenin diğer ortakları arasında bulunduğu kaydedildi.
-Mehmet Durmaz-

Exit mobile version