Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1363 çarşı ve mahalle bekçisi göreve başlatıldı. Peki bunların kaçı deprem bölgesinde görev yapacak?

Ankara Gölbaşı Polis Akademisi’nde

Bakan Yerlikaya, konuşmasında çarşı ve mahalle bekçilerini mezun etmekten kıvanç duyduklarını dile getirerek “İçişleri Bakanlığı olarak her bir çarşı ve mahallemizin güvenliğini, Türkiye’nin huzuru olarak görüyor, kötülüğü engellemek için varımızı yoğumuzu ortaya koyuyoruz. Mahallelerimizin güvenliğine ayrı bir özen gösteriyoruz.” diye konuştu.

Yerlikaya, polis teşkilatının, her türlü tehlikeyi bertaraf etmek için daima teyakkuzda ve göreve hazır olduğunu vurgulayarak bekçilere hitaben ,  “Sizler bugün, insanımızın huzur ve güven içinde yaşama hakkını korumak için yemin edeceksiniz. Hiçbir insanımız, ‘Şu ıssız sokaktan geçerken başıma bir şey gelir mi’ endişesi duymayacak. Sizler, mahallerimizi aydınlatan birer fener olacaksınız. Gecenin bir yarısında, uzaklardan gelen bir düdük sesi bizlere, sizlerin varlığını hissettirecek. Hepimiz anlayacağız ki bekçilerimiz vazife başındadır. Varlığınız, sokaktaki ayak sesleriniz suçun işlenmesini caydıracak, suç olaylarının sayısını inşallah daha da azaltacaktır.” diye düşüncesini belirtti.

Yerlikaya, Türkiye’de görev yapan 31 bin 50 bekçinin bugüne kadar 18 bin 300 hırsızlık olayına müdahale ettiğini, 2 bin 831 kayıp çocuğu ailelerine teslim ettiğini ve 18 yaş üstü kayıp 7 bin 556 vatandaşı bulduğunu aktararak, “Bu rakamlar bekçilerimizin vazifesini hakkıyla yaptığını, milletimizin güvenine layık olduğunu bize teyit ediyor.” diye konuştu. Ancak deprem bölgelerindeki hırsızlığın bilinmesine rağmen mahalle bekçisi atanıp atanmayacağı açıklanmadı ve mezun olan bekçilerin  nerelerde görevlendirileceği konusunda bir açıklama da yapılmadı. (aa)