Sokağında ya da mahallesinde yaşadığı sorunu ilgili kuruma ileten ve zamanında cevap alamamayı da ‘burası Türkiye’ noktasında ve ‘buna da şükür’ edasıyla geçiştiren vatandaş profiline son eklenen cevap, sosyal medyanın gücüne işaret ediyor!
Geçtiğimiz günlerde yaşadığı bir alt yapı sıkıntısı nedeniyle, konuyu, twitter hesabı üzerinden takipçileri ile paylaşan Av. Gürkan Korkmaz, çözülmesi talebinde bulunduğu soruna dair paylaşımında şöyle dedi:
“Bahçemizde su kaçağı var. 2 aydır defalarca aramamıza, sorunun giderilmesini talep etmemize karşın, dönüş alamadık. Yazık değil mi, günah değil mi, bu suyun böyle boşa akması! Musluk, 10 saniye boşa akmasın diye kamu spotu yaparız, boru patlar, umursamıyoruz!”
Korkmaz, twitter mesajına, sorunun muhatabı HATSU’yu da eklerken, paylaşım tarihi, 22 Kasım saat 14.29’u gösteriyordu. 2 aydır alınamayan cevabın twitter paylaşımına kurumsal cevap ise aynı gün içinde, yani 20.54’te geldi. Soruna yönelik olarak, açık adres talebinde bulunuldu.
“Gürkan Bey de açık açık yazmış zaten, 2 aydır yazdığını, ama tek bir cevap bile alamadığını! Olayın bu kısmı, klasik süreç. Yani, bizim ülkemizde vatandaşın ‘kurumsal’ düzeydeki değeri. ‘Tamam’ derler, ama unuturlar. Bu son örnek ise onları uyandırmış anlaşılan. Sanırım 150 bin kişinin takip ettiği bir sosyal medya hesabı üzerinden sorun iletilince, kayıtsız kalamamışlar. Hatta aynı gün cevap vermişler! Sorun dilerim çözülmüştür. Ama keşke Gürkan Korkmaz, klasik yollarla sorunu ilettiğinde aynı kurumsal reaksiyonu alabilseymiş. İşte o zaman özlenen Türkiye olurmuş. Burada ise, hikâye farklı. Ama Gürkan Bey de olması gerekeni yapmış. Tespitine de sonuna kadar katılıyorum. ‘Musluk, 10 saniye boşa akmasın diye kamu spotu yaparız, boru patlar, umursamıyoruz!’ İşte bu da, ‘burası Türkiye’ kısmı…” -Tamer Yazar-