Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

17 aydır kayıp yakınlarını arıyorlar

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden tam 17 ay geçti, ancak depremzedelerin kayıp yakınlarını bulma umudu hala devam ediyor. Depremin ardından Hatay’da İlke Apartmanı ve Saitbey Sitesi’nde yaşayan vatandaşlar, kaybettikleri yakınlarını arama çabalarını sürdürüyor.

İlke Apartmanı’nda yaşayan Selahattin Kılıç, oğlu Mustafa, gelini Hasret ve torunu Asel’i depremde kaybettikten sonra sürekli arama çabası içinde olduklarını belirtiyor. Kılıç, “Enkaz yerinde de yoklardı, hastaneleri gezmemize rağmen bulamadık. Ateş düştüğü yeri yakar, biz ilk günden beri yanıyoruz” diyor.

Bir başka yurttaş ise İlke Apartmanı’nda yapılan arama çalışmalarının yetersiz olduğunu belirterek, “Bir mezar taşını çok gördüler” ifadelerini kullanıyor. Hatay’da yaşanan bu süreçte devletin yetersiz kaldığını dile getiren yurttaş, TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasını talep ediyor.

Kahramanmaraş’taki Saitbey Sitesi’nde ise Derya Kısacık, kız kardeşi, eniştesi ve 3 yeğenini kaybettikten sonra 11 yaşındaki yeğeni Emir Batu Küçük’ün akıbetini öğrenmek için yetkililere sesleniyor. Kısacık, “Emir Batu Küçük bir an önce bulunsun ve yeri belli olsun” çağrısında bulunuyor.

Depremin etkilediği bölgelerde hala kayıp yakınlarını arayan ailelerin umudu devam ederken, acıları ise dinmek bilmiyor. – Volkan İcil-