Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Karasu

2. Hatay Kitap Fuarı

2. Hatay Kitap Fuarı, 20 Nisan 2018 Cuma günü, Otogar yanındaki Hatay Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi”nde, yaklaşık 150 yayınevi ve onlarca sivil toplum kuruluşunun katılımıyla törenle açılacak.

2. Hatay Kitap Fuarı, Hataylılara ve Hatay dışından gelecek binlerce kitapsevere geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bir ilkbahar sevinci yaşatacak Bu yılki heyecan, 29 Nisana dek yaşanacak.

Kitap fuarları her yıl belli bir temanın çevresinde dönenir ve bir Onur Yazarı olur. Bu yılki onur konuğumuz Cumhuriyet Gazetesi yazarı Sayın Emre Kongar. Geçen yıl bir onur konuğu belirlenmemişti. Bu yıl belirlenmesi çok güzel ve yerinde bir gelişme.

Bu yıl geçen yıla göre birkaç yenilik gözüme çarptı: Birincisi iki konferans salonunda onlarca etkinliğin olması, ikincisi, bir serginin yer alması. Hemşerimiz Adil Okay’ın Şair Kapıları adını taşıyan sergisi fuara farklı bir zenginlik katacaktır. Üçüncüsü geçen yıla göre ilgili STK’lara daha güzel olanaklar sağlanmış.

Kentimizin, tarihle kucaklaşan güzelliğine, kitaplar farklı bir güzellik katacaktır.

Bu yılki fuarı, kentimizde faaliyet gösteren, Elit Fuarcılık organize ediyor. Fuar çalışmaları boyunca, Elit Fuarcılık’ın sahibi, hemşerimiz Kamile Yurtsever hanımla sık sık görüştüm. Kamile hanım, kentine, Hatay’a güzel bir fuar kazandırmak için olağanüstü çaba sarf ediyor. Gelecek olan konuk yazarların seçiminden tanıtım çalışmalarına kadar bunu görüyoruz. Ki bu çabalar sonucunda kentimizde 9 gün boyunca bir şenlik havası yaşanacağına inanıyorum.

Kitap fuarları, kitapla okuru buluşturan güzel ortamlar oluşturuyor. Okurla kitabı, yazarla okuru bir araya getirmenin en etkin yolu budur.

Bir zamanlar sadece iki büyük kentimizde gerçekleşen fuarlar günümüzde birçok kentimizde okurla buluşuyor.

Okuma özürlü ülkemizde bu oluşumu bize kazandıran Hatay Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş’a minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bence bir kentte yapılabilecek en güzel hizmetlerden biri de budur. Ve bence belediyelerimiz, STK’larımız, okullarımız, ve özellikle üniversitemiz bu fuara sahip çıkmalıdır.

Türk insanının ihtiyaç sıralamasında kitap 235. sırada bulunuyor. TÜİK istatistiklerinde Türkiye’deki üniversite kütüphanelerinde toplam 15 milyon civarında kitap bulunurken sadece Amerikan Kongre Kütüphanesi (Library of Congress) 39 milyon kitap ve toplamda 167 milyon materyale sahip. Bu veriler Türkiye’deki yayıncılık ve okuma kültürü hakkında da fikir veriyor. “Batılı toplumlar çok okuyor. Otobüste, trende, uçakta, her yerde sürekli okuyorlar. Okumak bilinçli bir eylem ve içinde yaşadıkları toplumlar, bu konuda onları zorlamak üzerine kurulmuş durumda. Ayrıca bize göre okuyabilecekleri çok fazla materyale de sahipler” (A. Şenol Armağan) İçerik ve baskı kalitesi olarak yüksek düzeyli yayınların okuma oranlarına olumlu etki yapacağını belirten Armağan, kütüphanelerin okuma kültüründe önemli bir paydaş olduğunu belirtiyor.

Hatay Kitap Fuarı, kentimiz için büyük bir kazanımdır. Bunun sorumluluğunu üstlenen Elit Fuarcılık’a başarılar diliyorum. Bence Anadolu’nun birçok kentinde düzenlenen çok sayıda fuardan daha zengin olacaktır.

Sevgili hemşerilerim, 20-29 Nisan tarihlerinde günde en az bir iki saatinizi fuara ayırın. Çocuklarınızla birlikte kitaplara dokunun, etkinlikleri izleyin, yazarlarımızın imza günlerine katılın. Bu fırsat her zaman ele geçmiyor.

İçtenlikle!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER