Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Günay Güner

2024 Seçim Utkusu

Türkiye’mizin sarsılmaz Atatürk Devrimi aydınlığını coşkuyla selamlarım! Sonuç, salt yerel değil, genel seçim utkusudur. Dünyada ilktir.

Kutlu olsun!

Seçmenin mesajı falan demeden durumu çözümlemeye çalışalım.

Türkiye’nin hemen her yeri CHP yönetimine geçti. R. T. Erdoğan Kısıklı’dan konvoyla çıkıp, yine savurganlık içinde Ankara’ya gelip konuşmaya çalıştı. Kamera toplananları hemen hiç göstermedi. Erdoğan tramvay yolcusu olarak değil, demokrasi meleği benzeri konuşmaya çalıştı. Ne tehdit ne şantaj… Meğer ne mülayimmiş! Varsayalım İstanbul’u kazansaydı böyle mi konuşurdu?

Seçim şimdilik bitti, artık söyleyebiliriz. DEM parti, TİP, TKP, TKH ne yapmaya çalıştı? Tek oyun yön değiştirme yettiği ortamda tümü aday çıkardı. Halk tabanda sağlıklı davranıp oyları birleştirmeseydi ne olacaktı? Bunlar Mars’ta mı yaşıyor? Hiç hesap sorulmayacak mı? Maçoğlu Kadıköy’ü, Baş sanayi bölgesini… böldü.

Kimi akıllılar da dem ’den geldi, “ak parti” den geldi… laflarıyla kiralık oy gelmiş gibi göstermekten medet umar gibiler. Oysa kaç seçimdir CHP’ye verilen oy nasıl dem parti, bilmem başka parti oyu olur? Bu oy apaçık CHP oyudur!

Evet, doğru değerlendirilirse tam anlamıyla dönüşüm anıdır. Haramilerin saltanatı yıkıldı. Demokrasiyle yıkıldı. Boşuna çekilmedi onca acılar. Ama yargı hesap sormadan bu süreç bitmez. Hiçbir yerde bulunmayan akp her kımıldayışında bataklığı daha da boylayacak. Birlikte göreceğiz.

Sol görünümlü TV kanalları bile başarının yeni CHP yönetiminin Özgür Özel Genel Başkanlığında Atatürk Devrimini kısmen de olsa inandırıcı yaklaşımla dillendirmelerinin sonucu olduğunu gizleme çabasında.

Bu kafayla depremde yerle bir olmuş yerlerden Malatya’da CHP adayının kazanamamasını, akp adayının epey farkla kazanmasını CHP zaferi gösterme çırpınışına tanıklık ediyoruz.

Çok şükür Kürtçü partiye oy veren, oy isteyen CHP Genel Başkan Yardımcısından, iyi partilere, gelecek partilere, deva olamayan partilere onlarca milletvekili veren, tıpış tıpış yürüyen Genel Başkandan, CHP’nin öz gücüyle kazandığı başarının mimarlarına geldik.

Ulus kendi istiklâlini kendi eline aldı. Bu istenç önünde tüm partiler saygıyla eğilmelidir. Yayılmacılığa çalışan tüm partilerin oyununu ulus oyuyla bozdu.

Yakın gelecekte anayasa gerçek gündemmiş gibi yeniden ısıtılacaktır. Seçmen artık yerinde bir öfke, gerilim içindedir. Sakın ola ki USA buyruklarını yerine getirmeye girişmeyin. Hangi budundan gelirse gelsin yeniden uluslaşıyoruz. Bugünkü oylar Kuvayı Milliye oylarıdır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER