Yüzler de, kalpler de rengarenkti
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle özel bir etkinlik düzenleyen Hatay İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği, katılımcı çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı, minik kalpleri gülücüklerle doldurdu.
Antakya Fevzi Çakmak Ortaokulu’nun karşısındaki eski bir Antakya evinin taş avlusunda bir araya gelen çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu doyasıya yaşadı. Gölge oyunundan canlı müziğe, pamuk şekerden palyaçoya her detayın düşünüldüğü etkinlikte
Hatay İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği tarafından hayata geçirilen ve gölge oyunundan canlı müziğe, pamuk şekerden palyaçoya her detayın düşünüldüğü ‘şenlik’ için verilen mesaj şöyle oldu:
“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bizlerle ve çocuklarla birlikte kutlamaya gelen herkese çok teşekkür ederiz. Koluna aldığı çocuğunu mahalledeki çocuklarla kaynaştırarak bayram coşkusunu hep birlikte yaşamaya gelen duyarlı annelerimize ayrı teşekkürlerimizi sunmak isteriz.
Mutluyuz, gururluyuz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeyiz. ‘Organizasyonda bizim de tuzumuz olsun’ diyerek yanımızda olan Makas Organizasyon’a ve her daim bize destek olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Lütfü Savaş’a çok teşekkür ederiz.”
-HAYATLARA DOKUNMAK-
23 Nisan öncesinde gerçekleştirdikleri ‘şenlik’ için konuşan Hatay İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği Dönem Başkanı Yasemin Şakar, şunları söyledi:
“Atatürk’ün vizyonunu, değerlerini, ilkelerini çocuklarımıza anlatabilmemiz gerekiyor. Burada olma sebebimiz ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Biliyorsunuz, bugün, Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiş bir gün. Bunun da, insana ‘çocuk yaşta değer vermenin’ önemini kavratma adına ortaya konan bir düşünce olduğu kanısındayım. Dolayısıyla, dünyada hiçbir millete nasip olmayan bir bayram bizim çocuklarımıza armağan edilmiş.”
“Dernek olarak, insanların hayatlarına dokunmayı seviyoruz” diye konuşan Dönem Başkanı Yasemin Şakar, “Bu kapsamda, yakın zamanda, kırsaldaki kadınlara yönelik bir tiyatro çalışmamız olmuştu. Dernek olarak hayata geçirdiğimiz bu çalışmamızla beraber, hayatlarında hiç tiyatroya gitmemiş olan kadınlarımız tiyatro izleme fırsatı buldular. Açıkçası çok keyif aldılar. 23 Nisan’da da buna dair bir şeyler yapmak istedik ve Antakya’nın bu tarih ve kültür kokan noktasındaki çocuklarımızla bir araya geldik” dedi.
-ÇALIŞMAYA DEVAM-
Eğitim konusunun Türkiye’de çok tartışıldığı bir dönem içerisinde olduğumuzu söyleyen Yasemin Şakar, bu anlamda herkese ciddi sorumluluklar düştüğünü söylerken, Dernek olarak bugüne kadar bu alanda birçok çalışma gerçekleştirdiklerini, bundan sonra da bu çalışmaların artarak devam edeceğini dile getirdi.
-Tamer Yazar-