Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

23 ülkeden 100’ün üzerinde bilim insanı ile birebir…

Marmara Üniversitesi’nin “Beyin Pili-Omurilik
Marmara Üniversitesi’nin “Beyin Pili-Omurilik Pili-Kadavra” konulu bilimsel kurs direktörlüğünü Antakyalı Doç. Dr. Atilla Yılmaz yaptı

Hatay MKÜ’den mezun, halen İstanbul’da görev yapmakta olan Antakyalı Beyin Cerrahı Uzmanı Doç. Dr. Atilla Yılmaz, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen, hem ülkemiz hem de kendisi açısından gurur verici olduğunu belirttiği organizasyonla ilgili yorumunu şöyle paylaştı:

“27 – 28 Mayıs tarihlerinde, Almanya, Amerika, Belçika, Brezilya, Hindistan, Nepal, İtalya, İsrail ve Pakistan gibi ülkeleri de sayabileceğim 23 ülkeden gelen 100’ün üzerinde katılımcı/konuşmacıyı, kurs direktörlüğünü yaptığım Uluslararası Derin Beyin Stimülasyonu (Beyin Pili), Spinal Kord Stimülasyonu (Omurilik Pili) Kadavra ve Programlama Kursu’nda ağırlamanın mutluluğu içerisindeyim.

İlk planlamasını, 3 yıl önce New York’ta bir WSSFN Kongresi’nde Dr. Aly Ibrahim ile gerçekleştirdiğimiz bu kadavra kursunu gerçekleştirmek, ülkemiz ve benim açımdan gurur verici.

Derin Beyin Stimülasyonu (Beyin Pili) ve Spinal Kord Stimülasyonu (Omurilik Pili) konularında en son teknolojik gelişmelerin; Kim Burchiel, Kelly Foote, Patric Blomstedt, Georgios Matis II ve Stefan Jun Grois gibi, dünyanın en önemli isimleri tarafından paylaşılmasını/tartışılmasını sağlamak, Amerika ile Avrupa ekolünün farklı tekniklerinin ve kendi aralarındaki farklı bakış açılarının, dünyanın 23 farklı ülkesinden gelen katılımcıların önünde tartışılmasını sağlamak, katılımcılar için paha biçilemezdi. Bu konuda otör olan ve dünyanın bu konuda en önemli eğitimcilerinden birçoğunun ilk kez Türkiye’ye gelmesini sağlamak ise bizim için gurur verici olmuştur.

İkinci gün, eğitimciler tarafından, çeşitli kadavralar ve teknolojik ekipmanlar üzerinde programlama başta olmak üzere, birçok konuda birebir eğitim imkanı sunulmuştur. Katılımcılar, kurs boyunca en teknolojik 4 farklı planlama iş istasyonlarını ve hali hazırda dünya üzerinde kullanılan tüm marka Stereotaktik çerçeveleri kullanma imkanına sahip olmuş olup, aynı zamanda ek bir odada, limitsiz serbest pratik yapma şansına da sahip olmuştur.

Kurs sonucunda gerçekleştirdiğimiz ankette, katılımcıların %98’i, kursumuzu genel açıdan mükemmel ve iyi olarak değerlendirmiş olup, %97’si de ‘sıradaki bilimsel aktiviteye katılırım’ demiştir.

Bu kadavra kursu, başkanı olduğum Nöromodülasyon Teknolojileri Araştırma, Geliştirme ve Hasta Eğitim Derneği ile Başkan Yardımcısı olduğum Nöromodülasyon Araştırma ve Eğitim Derneği’nin işbirliği ve üyesi olduğum World Society for Stereotactic and Functional Neurosurgery (WSSFN) ile onur madalyası ünvanına layık görüldüğüm Middle East Stereotactic and Functional Neurosurgery’nin (MSSFN) akreditasyonu ve sertifikasyonu ile Derneğimizin üyesi olduğum Stereotaktik, Fonksiyonel, Ağrı ve Epilepsi Cerrahisi Öğretim ve Eğitim Grubu’nun (SFAECG) desteğiyle gerçekleştirilmiştir. Bu noktada, Prof. Ahmed Alkhani ve Bekir Tuğcu’ya teşekkür etmek isterim.

Bu bilimsel toplantı, uluslararası platformda bu cerrahi disiplinlerde geldiğimiz noktayı, tüm komşu coğrafyaların eğitim sorumluluğunu seve seve üstlendiğimizi, tüm bildiklerimizi ve kaynaklarımızı da dahil olmak üzere bilgiyi, dostluğu, kardeşliği seve seve paylaşacağımızı göstermiştir. Nice uluslararası bilimsel toplantılara, nice uluslararası eğitim programlarına… Kursun gerçekleştirilmesinde katkıları olan tüm meslektaşlarıma sonsuz teşekkürlerimle…”

-Haber/Cemil Yıldız-