Hatay da Var
Tam adı, “Türkiye’de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev Sahibi Topluluklar için İş Yaratma ve Girişimcilik Fırsatları” olan Hayata Fırsat Projesi, 24 ay sürecek. İstihdama katkı sağlaması da beklenen Proje’nin hedef illeri; Hatay, Ankara, İstanbul, Bursa, Konya,Gaziantep, Şanlıurfa, Adana ve Mersin olarak belirlendi.
Avrupa Birliği (AB) tarafından finance edilen, ILO tarafından da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü genel koordinasyonunda yürütülen “Hayata Fırsat Projesi”, bugün gerçekleştirilecek açılış etkinliğiyle beraber başlıyor.
Proje’nin bazı faaliyetleri, Uluslararası Göç Örgütü ile birlikte gerçekleştiriliyor. “Daha İyi Hayatlar İçin Daha Çok Fırsat” sloganı ile yola çıkan Proje, Türk vatandaşları ve geçici koruma sağlanan Suriyelilerin ekonomik ve sosyal dayanıklılıklarını artırmayı hedefliyor. Proje’nin, tespit edilen sektörlerde ihtiyaç duyulan insan kaynağının karşılanmasıyla, sektörlerin gelişimine ve üretimin artırılmasına katkı sağlaması bekleniyor.
-GİRİŞİMCİLER-
Büyük umutlarla hazırlanan ve kapsamı oldukça geniş tutulan “Hayata Fırsat Projesi”, Türkiye’de geçici koruma sağlanan Suriyeliler ve Türk vatandaşlarının ekonomik ve sosyal olarak dayanıklılıklarını artırmayı ve işgücü piyasası yönetişim mekanizmalarını güçlendirmeyi amaçlıyor. Bu doğrultuda, proje süresince mesleki eğitimler, girişimcilik ve farkındalık eğitimleri verilecek, teşviklerle de girişimcilik desteklenecek.
Tam adı “Türkiye’de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev Sahibi Topluluklar için İş Yaratma ve Girişimcilik Fırsatları” olan Proje, 24 ay sürecek. Proje’nin hedef illeri ise Hatay, Ankara, İstanbul, Bursa, Konya, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana ve Mersin olarak belirlendi.
-HEDEF KİTLE-
Başta gençler ve kadınlar olmak üzere, geçici koruma sağlanan Suriyeliler ve Türk vatandaşları, pProje’nin ana hedef
-FAALİYETLER-
İşgücü piyasası ihtiyaçlarına uygun beceriler geliştirmek, iş yaratmayı desteklemek ve işgücü piyasası yönetişimini desteklemek hedefleri üzerine kurulan Proje kapsamında; mesleki eğitimler, kamu istihdam hizmetleri eğitimleri, girişimcilik eğitim programları ve işyeri mentörlük programlarının yanı sıra koşulları sağlayan gençlerin çıraklık sistemine kaydedilmesi, yerel ekonomik kalkınma ve değer zinciri analizleri, işletme kurma/genişletme için iş danışmanlık hizmetleri ve hibeler, girişimcilik teşvik programları, ilgili kamu kurumlarında kapasite artırma ve farkındalık faaliyetleri gerçekleştirilecek.
-KOBİLERE DESTEK-
Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü’nün konuya ilişkin açıklamasında ise, Proje kapsamındaki KOBİ’lere destek çalışması var. Detaylar şöyle:
-AÇILIŞ BUGÜN-
Açılış etkinliği bugün 14:00-17:30 saatleri arasında İstanbul Intercontinental Otelde düzenlenecek olan Proje’nin, özellikle mesleki eğitimler ve çıraklık eğitimleri aracılığıyla, hedef gruptaki bireyler ve ailelerinin geçim kaynaklarına erişmesine ve hedef illerde tespit edilen sektörlerde ihtiyaç duyulan insan kaynağının karşılanmasıyla da sektörlerin gelişimine ve üretimin artırılmasına katkı sağlaması bekleniyor. -Tamer Yazar-