Hataylı mobilya üreticileri; Türk mobilyasının marka değerini artırmak, alternatif pazarlara erişmek ve daha fazla döviz geliri elde etmek için yol haritasını belirledi.
Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin (AKA-MİB) pazar çeşitlendirmeye yönelik uygulamaya koyduğu URGE projeleri arasında yer alan Hatay Mobilya ve Aksesuarları Sektörlerinin Uluslararası Rekabet Gücünün Artırılması ve İhracatının Desteklenmesi Projesi, 25 firmanın katılımıyla start aldı.
Her katılımcıya özel olarak hazırlanan ihtiyaç analizleri, pandemi tedbirlerinin uygulandığı toplantıda çok yönlü olarak değerlendirildi. URGE projesinde pazar çeşitlendirmesine odaklanan Hataylı mobilya üreticileri, Türk mobilyasının marka değerini artırmak, alternatif pazarlara erişmek ve daha fazla döviz geliri elde etmek için yol haritasını belirledi.
Oldukça verimli geçen ihtiyaç analizleri faaliyetinde; firmaların mevcut durumlarını anlaması, yeni hedefler belirlemesi, ortak sorunların saptanması, birlikte öğrenme ve hareket etme kültürünün gelişmesi, ortak pazarlama, kaynakların etkin kullanımı, insan kaynakları yönetimi, potansiyel alıcıların belirlenmesi ve uluslararası pazarların taleplerine yönelik üretim planlaması konuları geniş zamanlı işlendi.
AKAMİB’in diğer URGE projeleri olan ‘Adana Mobilya Uluslararası Rekabet Gücünün Artırılması ve İhraca-tının Desteklenmesi Projesi’ ve ‘Mersin Kereste ve Palet Sektörlerinin Uluslararası Rekabet Gücünün Artırılması ve İhracatının Desteklenmesi Projesi’nin Ticaret Bakanlığı’nca onaylandığı, uzak pazarlara yönelik planlanan her iki projenin ihtiyaç analizlerine yönelik hazırlıkların devam ettiği belirtildi.
-Tamer Yazar-