Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

26 okulda miniklere güvenlik eğitimi

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, doğal afetler, trafik kazaları ve yangın gibi zor zamanlarda vatandaşların yardımına koşmanın yanı sıra sosyal ve eğitici faaliyetlere de imza atıyor.
HBB’nin ‘İtfaiye Haftası’ etkinlikleri kapsamında başlattığı program, itfaiye ekiplerinin bazı anaokulu ve ilkokulları ziyaret ederek öğrencilere eğlenceli bir şekilde yangından korunma ve söndürme yollarını öğretmesini içeriyor. Okullardan gelen talepler doğrultusunda devam eden etkinlikler, il genelinde 26 ayrı okulda gerçekleştirildi.


Büyükşehir, bazı okullara itfaiye aracı gönderirken, bazı okulları da itfaiye istasyonlarında ağırladı. Çocuklar, itfaiye araçlarına binip anons mikrofonuna konuşarak, görevliler gözetiminde yangın söndürme hortumunu kullanma fırsatı buldu. Bu unutulmaz deneyim, miniklerin yüzlerinde büyük bir mutlulukla kendini gösterdi.
Yetkililer, geleceğin teminatı olan çocuklara yönelik yapılan bu çalışmalara büyük bir hassasiyetle yaklaştıklarını belirterek, 15 ilçede bu tarz etkinliklere devam edeceklerini vurguladılar.