Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

26 ölümün ardındaki sorumlular yargılanacak

Bu haberin fotoğrafı yok

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 26 kişinin yaşamını yitirdiği Yağmur Apartmanı ile ilgili iddianame kabul edildi. Sanıklar, “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanacak. Ailesinden 13 kişi kaybeden Zübeyde Kahraman, adalet talep etti ve ilk duruşmanın 13 Şubat 2025’te yapılacağını açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan apartmanın sahibi ve projede yer alan mühendisler, 1996’dan 2015’e kadar çeşitli ruhsatların verildiğini belirten bilirkişi raporları ile suçlandı. Raporda, inşaatın zayıf yapısının depreme karşı yüksek risk taşıdığı vurgulandı. Ayrıca, Kırıkhan Belediyesi’nin de sorumluluğu tespit edildi.

Sanık Ahmet Kefsiz, belediyeden aldığı izinlerle inşaatı yaptığını savunurken, diğer sanıklar da sorumluluklarını yalanladı. İddianameye göre, Kırıkhan Belediyesi’ndeki kamu görevlileri hakkında soruşturma devam ediyor. 19 ay sonra hazırlanan iddianame ile ilgili olarak, Kahraman, sadece müteahhit ve mühendislerin değil, kamu görevlilerinin de yargılanmasını talep etti.