Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa Kısa Haberler

Gençlik Zirvesi 22-24 Ekim’de

Gençlik Zirvesi 22-24 Ekim’de Hatay’da

Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü organizasyonu olarak, bu ayın ortalarında, ilimizde Gençlik Zirvesi Çalıştayı düzenleniyor. Gençlik Zirvesi Projesi etkinliği, 22-24 Ekim tarihleri arasında ilimizde gerçekleşecek.

Sebze Hal Kompleksi İhalesi 31 Ekimde

Hatay Büyükşehir Belediyesi, yaptıracağı meyve sebze hali kompleksi için ihaleye çıktı. Büyükşehir, yıllardır beklenen Hal Kompleksi ihalesini bu ayın sonunda yapıyor. Antakya-İskenderun yolu üzerinde yapılacağı belirtilen Meyve Sebze Hali Kompleksi’nin ihalesi 31 Ekim Pazartesi günü saat 11.00’de Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nde yapılacak.

KYK Faizleri Siliniyor

Hükümetin TBMM’ye sunduğu Torba Yasa Teklifi içinde, Kredi Yurtlar Kurumu’na borçlu öğrencilerin durumu da var Yasa teklifine göre, üniversite gençliğinin kredi geri ödemesinde sadece ana para ödenecek. Borç faizleri silinecek.

İşveren Desteği, Bir Şartla!

Hükümetin TBMM’ye sunduğu yasa teklifine göre, işverenler, bünyesindeki işçilerine elektrik enerjisi ile doğalgaz konusunda yardımcı olursa, vergi indirimine tabi olacak. Torba yasa, TBMM’ye sunuldu. Teklife göre, işçisine doğalgaz-elektrik faturası desteğinde bulunan işverene vergi indirimi uygulanacak.

CHP İlçe Binası Açılışı Pazartesi Günü

Antakya’da yeni binasına taşınan CHP İlçe Teşkilatı, açılış, yapıyor. Antakya CHP İlçe Teşkilatı binası, geçtiğimiz günlerde Odabaşı Mahallesi Antakya-İskenderun yolu üzerinde oluşturulmuştu. Açılış, 10 Ekim Pazartesi günü saat 16.30’da Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un katılımıyla gerçekleşecek.

Yarışma duyurusu

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin yıldönümü vesilesiyle, her yıl AB İnsan Hakları Kısa Film Yarışması düzenliyor.

34 Belediye 67 Proje

Tarihi Kentler Birliğinin 21’incisini düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasının sonuçları belli oldu. Yarışmaya bu yıl 34 üye belediye, toplam 67 projeyle katıldı.

İstanbul çalışması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nde “Göç” konulu toplantının ardından, “Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler, Zeytinburnu’nda ikamet izinleri kapandı. Bu ilçelerde yeni yabancı kaydı yapılmayacak” dedi.

Bakan açıkladı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Cezasızlık algısını ortadan kaldırmak maksadıyla, cezası az suçlarda yeni bir infaz uygulamasını gündeme getirmeyi ve Türkiye’ye kazandırmayı düşünüyoruz” dedi.

Personel alımı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bakanlığa bağlı yurtlara 1200 yönetim personeli alınacağını açıkladı.

Montrö Bildirisi

“Amirallerin Montrö bildirisi” davasında, savcı, aralarında Atilla Kıyat, Ergün Mengi ve Türker Ertürk’ün olduğu 12 sanık için 12 yıla kadar hapis, 91 sanık için beraat talep etti.

Başvurular başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2022-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınavı başvurularının başladığını bildirdi.

BIST 100 endeksi

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde, Eylül’de en yüksek aylık reel getiri yüzde 10,34 ile BIST 100 endeksinde gerçekleşti.

Çalışmaya kınama

Basın özgürlüğünü savunan yirmiden fazla uluslararası örgüt, TBMM Genel Kurulu’nda tartışılan dezenformasyon yasa tasarısını kınayan bir basın açıklaması yayınladı.

Öğretmenler tartışıyor

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik unvanları için 19 Kasım’da 81 İl’de ‘Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı’ yapılacak. Öğretmen sendikaları ise sınav uygulamasıyla ilgili görüş ayrılığı yaşıyor. Uygulamanın, eşitsizliğe neden olacağı endişesi dile getiriliyor.

Kadınlar savunmada

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne açılan kapatma davasının 2. duruşması görüldü. Platform avukatlarından Rukiye Leyla Süren, “Burada, kadını yaşatmak için mücadele eden bir dernek kapatılmaya çalışılıyor. Biz, suçlu değil, suçluların peşinde olan bir derneğiz” dedi.

Uçuşlar başladı

Hatay Havalimanı’nda ara verilen uçuşlar, pistteki çalışmaların tamamlanmasıyla tekrar başladı. İstanbul’dan dün kalkan THY’nin TK2256 sefer sayılı ve TC-JVN kuyruk kodlu Boeing 737-800 tip uçağı, Hatay’a iniş yaptığı sırada lastiği patlamıştı.

Büyüme tahmini

Dünya Bankası, bölgesel ekonomik görünümü değerlendirdiği raporunda, Türkiye’nin büyüme tahminini 2022’de yüzde 4,7; 2023’te ise yüzde 2,7 olarak verdi.

Afişi hazır

21-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek “10. Boğaziçi Film Festivali”nin afişi sinemaseverlerin beğenisine sunuldu. Festivale dair güncel bilgilere www.bogazicifilmfestivali.com adresinden ulaşılabiliyor.

Konaklama alanında

Yeni modeller yayılıyor

Otel olmayan otel, Z kuşağının tercihleri, çadırda lüks yaşam, lokal alanda mahalleyi yaşama, şehir dışında şehre yakın konaklama türleri dünyada ve Türkiye’de hızla büyüyüp yayılıyor, yatırımlar da buna göre değişiyor.

Madencilik sektörü

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, “35-40 milyar dolarlık ihracat potansiyelimiz var” dedi.

Mobilya sektörü

Suudi Arabistan’la ikili ilişkilerde yaşanan gerilimin diyalog yoluyla aşılması, mobilya sektörüne yaradı. Sektör, 2023 yılı için bu ülkeye 150-200 milyon dolarlık ihracat hedefliyor.

Takasbank

Takasbank, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP), pay dayanak varlığa bağlı sözleşmeler için fiziki teslimat sürecinde oluşabilecek risklerin en aza indirilmesini teminen piyasa ve sicil bazında pozisyon limitlerini düşürdü.

THY bildirdi

Türk Hava Yolları’nın (THY) Eylül 2019 döneminde 6,7 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2022 yılının aynı döneminde 7,3 milyon olarak gerçekleşti.

Makas çok açıldı

DEVA Partisi Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Sedat Kızılcıklı, “Her geçen gün makas açılıyor. Sermayeden işveren ve işçinin aldığı pay son 5 yılda çok ayrıştı. Buna dur denmesi gerekli” dedi.

Personel alımı

Ticaret Bakanlığı 419 ticaret uzman yardımcısı istihdam edecek. Başvurular dijital ortamda 7-16 Kasım döneminde alınacak. Sınava katılmak isteyen adaylar, e-Devlet (Ticaret Bakanlığı/Kariyer Kapısı) ve Kariyer Kapısı “https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr” adresleri üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek.

Bakanlık ilanı

Sahil Güvenlik Komutanlığı “uzman erbaş” alımı yapılacağını duyurdu. Başvuru ile ilgili detayların yer aldığı bilgilendirme kılavuzuna “www.sg.gov.tr” internet adresinden ulaşılabilecek.

2 hükümlünün cezası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sürekli hastalığı bulunan iki hükümlünün kalan cezalarının kaldırılmasına karar verdi.

Tekstil sektörü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin, dünyanın en büyük 5. tekstil üreticisi ve ihracatçısı konumuna yükseldiğini söyledi.

12 maddesi daha

TBMM Genel Kurulu’nda, basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemeleri içeren Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 12 maddesi daha kabul edildi.

İddialara açıklama

65+ Yaşlı Hakları Derneği, İstanbul’da özel bir hastanedeki sağlık çalışanlarının, paylaşılan görüntülerdeki yaşlı hastaya yönelik kötü muameleleriyle ilgili, “Vahimdir, endişe vericidir” değerlendirmesinde bulunuldu.

%65’i demir yolu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “20 yıldır, yatırımlarımızın yüzde 65’i kara yolu ağırlıklıydı. Şimdi artık yüzde 65’i demir yolu ağırlıklı bir yatırım dönemine girdik” dedi.