Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Av. Nabi İNAL

30 Ağustos

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor ve nice yıllara diyoruz.

30 Ağustos Başkomutanlık Zafer Bayramı’nı kutlarken bugünlere nasıl geldiğimizi de bilmeli ve ona
göre kendimize bir yol çizmeliyiz.

Başkomutanlık meydan muharebesi ile kurtuluş mücadelesi sona yaklaşmış ve yabancı unsurlardan ülkenin tamamen temizlenmesi için son adım atılmaya başlanmıştır. 30 Ağustos, Kurtuluş Savaşı’nın sonuna gelişimizin bir işaretidir. Başkomutanlık meydan muharebesinin kazanılması ile Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yeni bir sayfa açılmıştır. Açılan yeni sayfa ile de genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmış ve böylece gelecek nesillere demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletinin oluşması sağlanmıştır.

Bu nedenle 30 Ağustos’un önemi ve değeri bilinmeli ve ona göre de adımlar atılmalıdır. 30 Ağustos ile sadece kurtuluş savaşı kazanılmamış, gelecek kuşaklara sağlam temeller üzerinde kurulmuş bir ülkenin de oluşması temin edilmiştir. İşte bu nedenle 30 Ağustos’un önemi büyüktür. İşte bu nedenle 30 Ağustos Zafer Bayramı her geçen yıl daha büyük bir coşkuyla kutlanmalıdır. Bugünün önemini ve değerini iyice bilmeli ve anlamalıyız. Eğer 30 Ağustos’un değerini bilmez ve anlamazsak, bizi aydınlık yerine karanlığa götürmek isteyen anlayışın başarılı olmasına imkan veririz.

Bunun için, bu bayramı coşku içinde kutlarken, bize böylesine büyük bir günü armağan edenleri
de hayırla, rahmetle ve minnetle anmaktan geri kalmamalıyız. Bizi bu günlere ulaştıranları anarken, onların bize her zaman yol gösterici olacağını da hatırlardan çıkartmamalıyız.
Bu büyük bayramı, dün olduğu gibi bugün de coşku içinde kutlarken, gelecek yıllarda da aynı coşkuyla kutlayacağımızı hissettirmeliyiz. Bugün, diğer milli bayramlarımız gibi coşkuluyuz. Bugün, diğer milli bayramlarımız da olduğu gibi mutluyuz, huzurluyuz. Gelecek bayramların da aynı duygularla idrak edilmesini diliyor ve bekliyoruz. Cumhuriyetin kazanımları bize yol gösterecek, ışık tutacak.
Aydınlık günler bizi bekliyor. Eğer bugünün kıymetini bilirsek, gelecek günlerde çağdaş bir dünyada yerimiz daha sağlam olacaktır.

Bu duygularla bayramımızı kutluyor, nice 30 Ağustos’lara diyoruz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER