31 Mart geride kaldı!

Peki, eldeki tablo ne? Ekonomiden siyasete mevcut Türkiye tablosuna dair oldukça net bir değerlendirme yapan Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, “Esnaf kan ağlıyor, siftah yapamıyor, sinek avlıyor. Emekli perişan” ifadesini kullandı. 31 Mart yerel seçimlerinin geride kalan karmaşası içinde unutulan konu başlıklarının ‘konuşulmaya’ ihtiyacı olduğunu söyleyen, Saadet Partisi’nin Hatay’daki önemli ismi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, “Dünyanın […]

Peki, eldeki tablo ne?

Ekonomiden siyasete mevcut Türkiye tablosuna dair oldukça net bir değerlendirme yapan Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, “Esnaf kan ağlıyor, siftah yapamıyor, sinek avlıyor. Emekli perişan” ifadesini kullandı.

31 Mart yerel seçimlerinin geride kalan karmaşası içinde unutulan konu başlıklarının ‘konuşulmaya’ ihtiyacı olduğunu söyleyen, Saadet Partisi’nin Hatay’daki önemli ismi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, “Dünyanın ekonomik olarak en riskli 6. ülkesi olduğumuzu duyurmuyorlar. Uzmanların uyarılarına kulak asmıyorlar. Dolar her çakılacak dediklerinde, fırlıyor. Şaka değil! Sussalar, daha hayırlı bir iş yapmış olacaklar. Nasılsa medya tamamen ellerinde. Sesi çıkanın da akıbeti ortada. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) son yayınladığı verilere göre Ekim 2018 itibariyle ülkede işsizlik oranı yüzde 11,4’e çıktı. Toplam işsiz sayısı ise geçen yılın aynı dönemine göre 330 bin kişi artarak 3 milyon 749 bin kişiye ulaştı” dedi.
Köylerde ahırların boş, tarlaların ise ekilemediğini söyleyen Çalışkan, dünyanın en geri ülkelerinden canlı hayvan ve kaynağı şaibeli, kesilmiş et ithal edildiğine işaret etti ve, “Hayvancılık hâk ile yeksân. Dahası; buğday, arpa, mısır, soğan, patates, saman ithal ediyoruz. Patates ithalatında gümrük vergisi sıfırlandı. Birçok bölgede patates ekimi yasaklandı. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkede balıkçılık dipte” ifadesini kullandı.
Tanzim satışlarına da değinen Çalışkan, “70’li yılların kuyrukları aynen yaşanıyor. Ama bu sefer bir kulp bulmuşlar, ‘varlık kuyruğu’. Yalanın kuyruklusu anlayacağınız” dedi ve ekledi:
“Her gün yüzlerce dönüm tarım arazisinin yok oluşuna önlem almıyorlar. Üreticiyi vergi, yakıt, gübre pahalılığı altında ezip haydi üretin diyorlar.” Tamer Yazar-

Exit mobile version