Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Diyanet’ten meczup imam Halil Konakçı hakkında inceleme

İstanbul Pendik Uluçınar Cami İmamı Halil Konakçı, geçtiğimiz günlerde Hatay’la

İstanbul Pendik Uluçınar Cami İmamı Halil Konakçı, geçtiğimiz günlerde Hatay’la ilgili söylemleri ve hilafet çağrıları, büyük tepkilere neden olmuştu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından hakkında birçok insan suç duyurusunda bulunurken, Diyanet İşleri Başkanlığı da harekete geçti ve Konakçı hakkında inceleme başlattı.

Konakçı’nın yaptığı vaazda, “Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgalindeydi. Sınırın içinde mi kalsın dışında mı kalsın tartışmaları vardı. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allahü ekber’ diye okundu 1938’e kadar. 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar” ifadelerini kullanmıştı.

Konakçı’nın bu iddiaları sonrasında birçok kişi tarafından tepki ve eleştiri geldi. Toplumun farklı kesimlerinden gelen bu tepkilerin yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığı da konuyu yakından inceleme kararı aldı. – Yusuf Cemil Karaçay –