Türkiye’nin Bilim-Teknoloji alanındaki ünlü isimleri, “Hatay’a moral olsun” diye şehrimize geldi:
ATSO ve HAGİAD üyeleri ise, “Endüstri 4.0” Paneline çok ilgisiz kaldı…
ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, 5500 kişiye “SMS” çekti, 10 kişi gelmedi!
Kısa adı TÜGİK olan Türkiye Genç İşadamları Derneği Konfederasyonu’nun Türkiye çapında başlattığı “İş Dünyası Endüstri 4.0 ile tanışıyor” adlı panelin ilki Hatay’da gerçekleştirildi. Organizasyona, ATSO ve HAGİAD ev sahipliği yaptı, Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki ünlü isimleri de panel konuşmacısı olarak Hatay’a geldi. Hatay’da protokol en üst düzeyde bu etkinliğe katılırken, salonda, organizasyonun ev sahibi ATSO ile HAGİAD’ın üyeleri ise yoktu. Koca salonda 25-30 dinleyici vardı. Oysa, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin adına 5500 üyeye bu panele katılmaları için mesaj gönderildi. Ancak mesaja icabet edenlerin, yani panele katılanların sayısı 10 kişi bile değil. HAGİAD Başkanı Zekvan Barutçu, Endüstri 4.0’un, yeni üretim şekilleri ve endüstriyel üretim içindeki organizasyonu ifade ettiğini kaydederek, “Bunun temelini, geniş ağ ve veri iletişimiyle elde etmektir. Hedef, kapsamlı veri toplama ve etkin bilgi alışverişi üzerine kurulu, kendini organize, daha güçlü, özelleştirilmiş ve verimli bir üretimdir” açıklaması yapıp, organizasyonun başarılı geçmesi için yönetimiyle birlikte çaba gösterdi, ne var ki salonda katılımcı yoktu.
-HATAY’DAN BAŞLADIK-
TÜGİK Kurucu Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Erhan Özmen ise yaptığı konuşmada, şu ilginç ve düşündürücü sözleri söyledi:
“Uzun bir süredir Türkiye’de yaşadığımız bir takım problemler var. En büyük problem de, dünyanın en sert ve en zor coğrafyasında yaşıyor olmamız. Türkiye, hem en zorlu coğrafyanın sınırında. Hatay, Şanlıurfa, Kilis ve Gaziantep de bu durumdan önemli derecede etkilenmekte. 1918’lerde, Hatay’ın Fransızlar tarafından işgali var. Bu işgal 1938’e kadar sürdü. Burada bir mücadele verildi. O mücadele ruhuyla bugün özgür yaşayan bir Hatay var. Bugün, Türkiye Genç İşadamları Derneği Konfederasyonu’nun bir projesini Hatay’dan başlatıyoruz. Peki, neden Hatay’dan başlatıyoruz. ‘Hatay’a moral olsun ve bu durgunluğu aşalım’ diye buradan başlatıyoruz.”
-HAREKET ZAMANI-
TÜGİK Kurucu Başkanı Erhan Özmen’in panel konusu ile ilgili görüşleri de şöyle:
“Dünya, Türkiye için Endüstri 2.5’te olduğunu söylüyorlar. Dünya ise Endüstri 4.0’da. Belki yarın Endüstri 4.5 veya 5.0’ı konuşacağız. Madem Birleşmiş Milletler örgütü içerisindeyiz, ciddi ithalatı ve ihracatı olan bir ülkeyiz, o zaman dünyaya kayıtsız kalamayacağız. Bugün, Endüstri 4.0’ı ve ülkemizin endüstri 4.0’ın neresinde bulunacağını tartışacağız. Herkes, kendi doğduğu bölgesi için bir şeyler yapmalı. Lütfen üzerimizdeki durgunluğu üzerimizden atalım.” -Cemil Yıldız-