60 Yıl Sonra…

Antakya Lisesi 1957-1958 yılı mezunları Antakya’da buluştu: Antakya Lisesi’nden 1957-58 dönemi mezunlarından hayatta kalan bir grup, hafta sonunda Antakya’da, tam 60 yıl sonra da olsa bir araya geldi ve eski anıları tazeledi. Mezunlar, Cumartesi günü geldikleri Antakya Lisesi’nin bahçesinde anılarını tazeledi, zaman zaman duygulu anlar yaşadılar. Antakya Lisesi Müzesi’ni gezen mezunlar, sınıflarını da ziyaret ederek […]

Antakya Lisesi 1957-1958 yılı mezunları Antakya’da buluştu:

Antakya Lisesi’nden 1957-58 dönemi mezunlarından hayatta kalan bir grup, hafta sonunda Antakya’da, tam 60 yıl sonra da olsa bir araya geldi ve eski anıları tazeledi. Mezunlar, Cumartesi günü geldikleri Antakya Lisesi’nin bahçesinde anılarını tazeledi, zaman zaman duygulu anlar yaşadılar. Antakya Lisesi Müzesi’ni gezen mezunlar, sınıflarını da ziyaret ederek ve sıralarda oturup hatıra fotoğrafı çektirdiler. Okudukları sınıfta sıralara oturarak anılarını bir kez daha tazeleyen 60 yıllık mezunlar, bir arkadaşlarının önerisi ile bir araya geldiklerini ifade ederken, bundan sonra da her yıl toplanmaya devam edeceklerini söylediler.
Antakya Lisesi’nin 60 yıl önceki mezunları, aynı akşam Antakya Şehir Kulübü’nde düzenlenen gala yemeğinde bir araya geldi.
Mezunlar adına duygu ve düşüncelerini ifade eden ünlü Gazeteci/Yazar Zafer Atay, 2008 yılından beri toplandıklarını hatırlattı ve şunları söyledi:
“Biz bu toplantıları 2008 yılından beri aralıksız yapıyoruz. Bizim zamanımızda sadece Antakya Lisesi vardı. Hatırladığım kadarıyla, bir de kız lisesi vardı ama sonra birleştirilip karma eğitime geçildi. Fransız işgali sırasında kurulmuş olan Antakya Lisesi çok önemli liselerden biridir. Mezunları arasında çok önemli isimler vardır. Mesela öğrenci liderlerinden biri olan Vahit Halefoğlu, Fransızlara karşı mücadele vermiştir. Bir emriyle bütün okul boykot olurdu. Bizim zamanımızda çok değerli öğretmenler vardı. Bunlardan biri de, aynı zamanda babamın öğretmeni olan, hatta daha sonra adı bir sokağa verilen ve ‘Matematik Dehası’ diye anılan Şükrü Barutçu vardı. Bizler her türlü imkansızlığa rağmen çok iyi eğitim aldık. Eğitime çok önem verilirdi. Sağlıklı düşünüp sağlıklı hareket eden bilinçli bir toplum yaratmak istiyorsak, eğitime çok önemle vermemiz gerekir.” -Selvi Günay-

Exit mobile version