Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

61. Başkanlar sonuç bildirgesi

Bu haberin fotoğrafı yok

Eğitim Bir Sen’in 61. Başkanlar Kurulu Toplantısı, 81 ilden gelen en üst yöneticilerin katılımıyla Kızılcahamam’da gerçekleştirildi. Üç gün süren toplantıda, sendikal çalışmaların yanı sıra eğitim ve ülke gündemi değerlendirilerek, eğitim çalışanlarının sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü. Toplantı sonrası yayımlanan sonuç bildirgesinde özetle şu ana başlıklar vurgulandı:

– İnsan haklarına yönelik her türlü şiddet, baskı, zulüm ve haksızlığa karşı çıkma; hukukun üstünlüğünü savunma ve eğitim başta olmak üzere hayatın her alanında kazanılmış hakların korunması için mücadeleye devam etme.

– İnsanlığa karşı suç işleyen ve temel insan haklarını çiğneyen İsrail’in barbarlığına son verilmesi gerektiği, Filistin halkına yönelik zulmün durdurulması gerektiği ifade edildi.

– Enflasyonla mücadele konusunda adımların adil olması, çalışanların haklarının korunması ve gelir dağılımında adaletin sağlanması gerektiği vurgulandı. Kamu görevlilerinin ekonomik rahatlaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiği belirtildi.

– 4688 sayılı Kanunun uluslararası normlara uygun olarak güncellenmesi, sendikal özgürlüklerin artırılması ve toplu sözleşme hükümlerinin eksiksiz uygulanması gerektiği ifade edildi.

– 3600 ek göstergeye sahip olamayan kamu görevlilerine bu göstergenin verilmesi talep edildi.

– İŞKUR bünyesindeki İşgücü Uyum Programı’nın yetersiz olduğu, temizlik ve güvenlik personeli ihtiyaçlarının karşılanması için Millî Eğitim Bakanlığı’nın acil müdahale etmesi gerektiği belirtildi.

– Ücretsiz ders kitaplarının içeriğinin öğretmen görüşleri ekseninde zenginleştirilmesi gerektiği, devletin israftan ve vatandaşın masraftan kurtarılması gerektiği vurgulandı.

– Ücretli öğretmenlik uygulamasının son bulması ve adil bir istihdam modeli oluşturulması gerektiği ifade edildi.

– Mağduriyet oluşturan mülakat uygulamasının yerine adil bir istihdam modelinin hayata geçirilmesi gerektiği belirtildi.

– Öğretmenlik Mesleği ve Millî Eğitim Akademisi Kanunu Teklifi’nin öğretmenlerin beklenti ve taleplerini karşılayacak bir içerikle şekillenmesi gerektiği vurgulandı.

– Deprem bölgesinde yeni atanacak öğretmenlerin görevlendirilmesi ve barınma şartları ile ilgili sorunların hızla çözüme kavuşturulması gerektiği ifade edildi.