Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

750 Milyon Tl Nerede, 78 Milyon Tl Nerede?

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 100 km’lik yol yapımı için müteahhitlerden 750 milyon TL teklif aldı. Ancak, kendi imkanları ve Kırıkhan Belediyesi iş birliği ile bu yolu 78 milyon TL’ye mal etti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 100

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, “Belediyemizin imkanlarını en verimli şekilde kullanarak Hatay’ın her köşesine hizmet götürmeye çalışıyorum” dedi. Öntürk, hafta başında Kırıkhan bölgesi ağırlıklı olmak üzere toplam 100 km’lik yol asfaltı için özel sektörden 750 milyon TL teklif aldıklarını belirtti.

Bu teklifin yüksek olduğunu düşünen ve “Ödeyemezsek başımıza çöreklenirler” diyen Başkan Öntürk, Kırıkhan Belediyesi’nin taşocağından taş kırığı temin edip, BİTÜM’ü kendilerinin satın aldığını ve 750 milyon TL olan 100 km’lik yolu 78 milyona yapmayı başardıklarını açıkladı.

Öntürk, “Hesabınızı iyi yaparsanız, yapılanları netlerseniz yavaş yavaş ayağa kalkarsınız” diyerek, müteahhitlerin 100 km yol asfaltı için 750 milyon TL istediğini, kendilerinin ise bu işi 78 milyona yaptıklarını belirtti. Projelerde en ince detaylarına kadar ilgilenerek maliyetleri düşürdüklerini ve farklı projelere kaynak ayırabildiklerini söyledi.

Başkan Mehmet Öntürk, hedeflerinin 1000 km yol asfaltı olduğunu kaydederek, bu hizmeti özel sektör eliyle yapacak olurlarsa 7.5 milyar TL maliyet çıkacağını, kendilerinin ise 1000 km yolu 780 milyon TL’ye mal edebileceğini belirtti. – Mehmet Durmaz-