Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

750 Milyon Tl’lik Sahte Fatura

İstanbul Mali Polisi, ilimiz

İstanbul Mali Polisi, ilimiz HATAY dahil 8 İl’de ‘Sahte Fatura’ yolsuzluğunu ortaya çıkardı. 28 Şüpheli gözaltında, 23 kişi aranıyor.

İstanbul Mali Polisi, aralarında ilimiz Hatay’ın da yer aldığı 8 İl’de sahte faturalarla devleti 750 Milyon Lira zarara uğratan suç örgütüne yönelik bir operasyon gerçekleştirdi. İlk etapta 51 kişilik şebekeden 28 şüpheli isim yakalanıp gözaltına alınırken, 23 kişinin ise arandığı bildirildi.

Belirli ülkelere yapılan ihracatlar sırasında, fatura bedelini yüksek göstererek aldıkları vergi iadesi nedeniyle devleti 750 Milyon Lira zarara uğrattıkları tespit edilen suç örgütüne yönelik, aralarında idilimiz Hatay’ın da bulunduğu operasyonda 28 şüpheli gözaltına alınırken, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, evraklarda yüksek bedelde ihracat yapılmış gibi göstererek usulsüzce vergi iadesi alan ve haksız kazanç elde ettikleri belirlenen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Rusya, Polonya, Macaristan, Ukrayna, Romanya ve Kosova’ya yapılan ihracatlar sırasında sahte fatura düzenleyen suç örgütünün, bu şekilde devletten, usulsüz biçimde yaklaşık 750 Milyon Lira vergi iadesi aldığı belirlendi.

İstanbul merkez olmak üzere; Hatay, Yalova, Kırklareli, Adıyaman, Gaziantep, Bilecik ve İzmir’de 51 şüpheliyi tespit eden polis, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 28 kişinin gözaltına alındığı, adreslerde detaylı aramaların sürdüğü bildirildi.

-Cemil Yıldız-