Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

79 OSB’den ortak tavır

Bakanlık Nezdinde Organize Sanayi

Bakanlık Nezdinde

Organize Sanayi Bölgeleri’nde yönetimsel değişimi beraberinde getireceği ifade edilen düzenlemeye ilişkin olarak, aralarında Hatay’ın da olduğu illerin 79 OSB’sine ait görüşler, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na iletilecek.

Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) yönetimlerinin, müteşebbis heyetle mülki idareye devrini öngören kanun tasarısı OSB’lerin tepkisine neden olurken, bu konuda beklenen Bakanlık girişimi de gecikmedi. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) 12 ve 13’üncü Olağan Genel Kurulu’nda, değişikliklerle ilgili görüş bildiren 79 OSB’nin görüşlerinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na iletileceği belirtildi.
-ANTAKYA DA!-
Bilindiği gibi bu konuda açıklama yapan isimlerden biri Antakya OSB Başkanı Tahsin Kabaali olmuş ve şunları söylemişti:
“10 yıl öncesine kadar müteşebbis heyetle yönetilen Antakya OSB, son 10 yıldır Genel Kurul modeliyle yönetiliyor. Bu modelin en büyük avantajı; yönetimin hızla toplanabilmesi, yatırımcının talep ve sorunlarına hızlı çözümler üretebilecek kararları alması ve bunu uygulaması. Müteşebbis heyet ise süreçte daha çok bürokrasi, daha çok zaman kaybına sebebiyet verir. Tüm OSB’leri aynı kefeye koyup, herkes için tekrar müteşebbis heyeti geri getirmeye kalkışmak, bu yöntemle çalışmaya ihtiyacı olmayan OSB’ler için geriye dönüş anlamı taşır. Özellikle yeni kurulan ya da genişleme sürecinde bulunan, yoğun bürokratik işlemlerde, mülki amirin, ticaret odalarının, belediyenin, yönetimde varlığına ihtiyaç duyan OSB’ler için bu model düşünülebilir. Ama artık gelişim sürecini tamamlamış, mevcut yapısında bürokrasiye ihtiyaç duymayan OSB’ler için düşünülmemeli. Bütün OSB’ler aynı kefeye konularak, hepsi için tek bir yöntem belirlenmemeli. Müteşebbis heyet hızımızı azaltmamalı. Kuruluş sürecini tamamlamış, kendi işleyişini sağlayan OSB’lerde, bürokrasi bu hızı azaltır.” -Tamer Yazar-