Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

8 aile 65 gündür karanlıkta

Hatay’da az hasar raporu

Hatay’da az hasar raporu verilen ve 1 milyon liraya yakın güçlendirme masrafı yapılan bir bina, sonrasında rezerv alan ilan edilerek yeni inşaat yapma kararı alındı. Bu durum, evlerini onaran ailelerin elektriğinin kesilmesine yol açtı.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, mağduriyet yaşayan aileleri ziyaret ederek sorunlarına destek oldu. 65 gündür elektrik enerjisi alamayan ailelerin yaşadığı sıkıntıları dinleyen Güzelmansur, ziyaret sonrası şu açıklamaları yaptı:

“65 gündür karanlığa mahkûm edilen aileler, isyanlarını ‘Bize önce hafif hasarlı, gidin yapın, oturun dediler. Yaklaşık 1 milyon lira masraf yaptık. İçine oturduk. Sonra burası rezerv alan girdi, dediler. Önceden akılları neredeydi?’ şeklinde dile getiriyor.”

Güzelmansur, bakanlığın vatandaşın istemediği hiçbir adımın atılmayacağına dair verdiği sözleri hatırlatarak, rezerv alan ilan edilen yerlerde depremzedelerin evlerini yapabileceklerine ve buna destek olacaklarına dair açıklamalarına da değindi.

“21. yüzyılda, üstelik de deprem yaşamış 8 ailenin, önce güçlendirmeye izin verilip ardından rezerv alan ilan edildiği için elektrik sayaçlarının sökülmesi ve 65 gündür karanlığa mahkûm edilmesi kabul edilemez,” diyen CHP’li Güzelmansur, sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.