Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘8. Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali ” dolu dolu geçiyor

Hatay’ın Altınözü ilçesinde, Altınözü

Hatay’ın Altınözü ilçesinde, Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 8. Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali, Kaymakam Mehmet Sert ve Belediye Başkanı Rıfat Sarı’nın katılımlarıyla gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. Bu yıl dolu dolu geçen festival, ilçenin zeytin ve zeytinyağını tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyor.

Festivalde, Hatay’ın özgü zeytin çeşitleri ve özellikle Altınözü’nde üretilen zeytinlerin tanıtımı yapılıyor. Altınözü, yüzyıllardır bu topraklarda yetişen ve organik olarak üretilen zeytinleriyle “Zeytinin Başkenti” olarak anılıyor. Festival kapsamında ayrıca el emeği ürünlerin sergisi, çocuk oyun parkurları, yetişkinler için voleybol gibi oyun alanları, kitap tanıtımları ve çeşitli atölye çalışmaları gibi birbirinden renkli etkinlikler düzenleniyor. Festival, şarkıcı Kıraç’ın konseriyle sona erecek.

Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali, bölgenin turizminin gelişmesine ve ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sağlıyor. Dünya çapında bilinen Rio Karnavalı, Venedik Festivali, Holifest, İspanya Domates Festivali gibi etkinlikler, düzenlendikleri bölgelerin tanıtımına ve ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Altınözü’nde de benzer bir başarı hedefleniyor.