81 İl’e gönderilen genelge:

Belediyelere sorumluluk! Riskli binaların yıkılmasının ardından, TOKİ ve İller Bankası eliyle; birçok yerde yapıldığı gibi, vatandaşı mağdur etmeden kentsel dönüşüm sürecinin yürütüleceğini açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın son Genelgesi ardından, Hatay’da da denetimler başladı! Kartal’da çöken apartmanın ardından başlatılan adımların ana adresi konumundaki İstanbul adına harekete geçen Valilik, afet riski yüksek alanların tespit edilerek, hazırlanacak […]

Belediyelere sorumluluk!

Riskli binaların yıkılmasının ardından, TOKİ ve İller Bankası eliyle; birçok yerde yapıldığı gibi, vatandaşı mağdur etmeden kentsel dönüşüm sürecinin yürütüleceğini açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın son Genelgesi ardından, Hatay’da da denetimler başladı!

Kartal’da çöken apartmanın ardından başlatılan adımların ana adresi konumundaki İstanbul adına harekete geçen Valilik, afet riski yüksek alanların tespit edilerek, hazırlanacak raporun 3 ay içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verileceğini söyledi. Benzer bir çalışmanın yapılacağı Hatay da afet riski yüksek alanları içeren benzer bir listeyi Bakanlık için hazırlamaya başladı bile. Listede hangi alanların ya da binaların olacağı net değil. Ancak süreç içinde yerel idarelere oldukça büyük bir sorumluluk yükleniyor.
-TESPİT VE YIKIM-
Riskli binaların yıkılmasının ardından, TOKİ ve İller Bankası eliyle; birçok yerde yapıldığı gibi, vatandaşı mağdur etmeden kentsel dönüşüm sürecini yürüteceklerini anlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hatay ve diğer illerde izlenecek yol haritasına dair şu değerlendirmede bulundu:
“Manifesto çerçevesinde, tüm bakanlıklarımız, kentsel dönüşümle ilgili her noktada çalışıyor. 81 İl’e genelge yayınladık. Bu çerçevede, riskli bina varsa, vatandaşın malını ve canını riske atan bina varsa, belediye başkanlarımız bunu tespit edecek, öncelik sırasına göre de kentsel dönüşüm strateji planı geliştirilecek. Strateji planı çerçevesinde de şehirlerimizde kentsel dönüşümü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ruhuna uygun ve vatandaşımızı mağdur etmeyecek şekilde gerçekleştirmiş alacağız. Hedefimiz, önümüzdeki 20 yıl içerisinde Türkiye’deki 6,7 milyon konutun dönüşümünü sağlamak. Bu noktada bakanlık olarak her türlü fedakarlığa hazırız. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, arkadaşlarımız, tüm Türkiye’ye ilişkin planlarını yaptılar. Belediyelerimizle bu süreci yöneteceğiz. Önümüzdeki 20 yıllık süreçte, Türkiye’de riskli bina, deprem korkusu yaşayan vatandaşımız kalsın istemiyoruz. Biz istiyoruz ki, bir daha analar ağlamasın, başka ocaklara ateş düşmesin. Buna ilişkin kararlıyız. 81 ilimizde de bu çalışmayı kararlı şekilde yürüteceğiz.” -Tamer Yazar-

Exit mobile version