Hatay’dan da katılım var
Üniversite öğrencilerine; yenilikçi bakış açısı ve girişimcilik yetkinliği kazandırmak amacıyla, eğitimden networke ve kuluçkadan mentorluğa kadar ihtiyaç duyabilecekleri her türlü desteği sağlayan TÜSİAD “Bu Gençlikte İŞ Var” Programı’nın en önemli etaplarından olan Girişimcilik Kampı başladı.
2011 yılında temelleri atılan TÜSİAD “Bu Gençlikte İŞ Var” Programı’nın en önemli etaplarından biri olan Girişimcilik Kampı başladı. 5-9 Şubat tarihlerinde Bahçeşehir Üniversitesi’nde yapılacak olan Kamp’ın katılımcıları arasında Hatay da var.
-36 ÜNİVERSİTE-
Bilindiği gibi, Proje’nin destekçi öğrenci toplulukları arasında, Mustafa Kemal Üniversitesi’nden; TÜSİAD Gençlik Platformu Ekibi, Genç TEMA, Kariyer ve Girişimcilik Topluluğu, İskenderun Teknik Üniversitesi’nden ise IEEE İSTE Öğrenci Kolu, Girişimcilik ve Yenilikçilik Topluluğu ve Robotik Topluluğu yer alıyor.
Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) açıklamasına göre, Türkiye’nin 21 şehri ve 36 üniversitesinden 36 ekibin (102 kişi) katılacağı Girişimcilik Kampı süresince, gençler; ihtiyaç doğrulamadan pazara giriş stratejilerine, fizibiliteden sunum tekniklerine kadar bir girişimcinin ihtiyacı olan tüm bilgileri içeren 4 günlük yoğun eğitim programına katılacak.
-FIRSAT ORTAMI-
Katılımcılar, ezberbozan startup deneyimlerini, kurucularından dinleme ve ilham alma fırsatı bularak, girişimcilik ekosisteminden 100’ü aşkın paydaşla tanışma ve network imkanına sahip olacak. TÜSİAD üyeleri, program paydaşları ve girişimcilik ekosisteminden onlarca mentora fikir danışarak, yenilikçi iş fikrini ölçeklendirilebilir bir iş modeline dönüştürme fırsatı edinecek.
Kampın dün itibariyle ilk gününde, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Girişimcilik Yuvarlak Masa Başkanı Murat Özyeğin birer konuşma yaptı.
-YOĞUN İLGİ-
Programın yeni döneminde, gençlere; girişimcilik konusunda her alanda donanımlarını artırabilecekleri bir kamp deneyimi, alanında öncü startup ve sektör liderlerinden ilham alma fırsatı, iş dünyasına ve girişimcilik ekosistemine giden yolda eşsiz bir network, iş fikrini 250’yi aşkın program paydaşına danışarak geliştirme ve hızlandırma imkanı, TÜSİAD üyeleriyle 2,5 ay bire bir çalışma, yereldeki kuluçka imkanlarından yararlanma, TÜSİAD Girişimci Kulübü’nün üyesi olarak dernek ağıyla sürekli etkileşimde olma, etkinliklere davet edilme ve üniversitelerinde girişimcilik elçiliği yapma fırsatları sunulacak.
Programın 2019 dönemine, 81 il ve 177 üniversiteden 3 bine yakın üniversite öğrencisi başvurdu. Böylelikle il ve üniversite dağılımları bazında, 2011 yılından beri en yaygın başvuru rakamlarına ulaşıldı. Türkiye’nin yanı sıra Gazimagusa, Güzelyurt, Kentucky, Madrid ve Vancouver’dan da başvuru geldi. Başvuru alınan 177 üniversitenin 169 tanesi Türkiye’de, 8 tanesi ise yurt dışında bulunuyor.
En çok başvuru alınan iller, sırasıyla İstanbul, İzmir, Ankara, Kayseri ve Eskişehir olurken, en çok başvuru yapılan üniversiteler İzmir Ekonomi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Karabük Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi şeklinde sıralandı.
Programa başvuranların yüzde 32’sini kadın girişimci adayları oluştururken, başvuruların yüzde 86’sı lisans öğrencileri tarafından yapıldı. En çok bilişim, çevre, sağlık, eğitim ve gıda sektörlerinden başvuru alındı.
-Tamer Yazar-