Merhaba …
(Evlenecekler içinden geçiriyor. Bir imzayı atalım ben bunu değiştiririm.)
Hiç kimse değişmez. Hiç kimse kimseyi değiştiremez.
Bir arada yaşayanların uyumu, birlikte yaşayanların bazı şeylerden feragat etmesi ve uyum sağlamasıyla gerçekleşir. Yoksa kimsenin değiştiği falan yok.
Çiftin arasından birinin diğerini baskı, ısrar vb. tavırlarla etki altına almaya çalışması sonucu ortaya çıkacak netice şudur:
Etki altına alınmak istenen kişinin mizacı, kişilik yapısı, karakteri ve özellikleri ve çok önemli husus, yetiştirilme şekli, yetiştiği koşullar ve alışkanlıklarıyla orantılıdır. Ya huzuru tercih edip sessizliğe bürünür, uyum sağlar, ya da öfkeli bir mizaçtır. Kavgacı, huzursuz bir ortama sebep olur. Ya da gururlu, içe dönük bir mizaca sahiptir. Hakarete bile katlanmış görünür. Bütün suçlama ve tartışmalara katlanmış gibi davranır ama aslında, içinde biriktirir ve PATLADIĞI ZAMAN GERİ DÖNÜŞÜ YOKTUR ve gerçekten de tamamen biter (özellikle zekasına ve maneviyatına dokunma-malısınız).
Bir tek umut olabilir, şans ya da barışma, bağışlanma yaratabilecek. O da manevi bağ yaratmış yaşanmışlıklar varsa, kurtarıcı olabilir.
Mesela sırt sırta vererek, yürek birliğiyle mücadele verilip aşılmış, zorluk, sıkıntı varsa, kader paylaşılmışsa (bunlar sınavdır çünkü).
Çözüm gerçekleştiğinde, o mutluluğu yüreklerinde, iliklerine kadar hissederek yaşamışlarsa bu ve bunun gibi sınavların bıraktığı derin izler, hatır, merhamet yaratır ve o birliktelik kolay kolay feda edilmez.
Eğer böyle derinliği olan paylaşımlar yoksa, ilişkiler pamuk ipliği gibidir. Her şey suç, kabahat olur. İncir çekirdeğini doldurmayacak şeylerden bile kıyametler kopartılabilir.
Bahaneler… Bahaneler …
Dışarıdan iyi niyetli müdahalelerde bile dikkatli olmak gerekir. Bazen daha dramatik sonuçlara sebep olabilir. Farklı sığınma şekilleri olabilir.
Mesela suçluluk duygusu, pişmanlık gibi, kırılmalar ve içe dönük, umutsuzluk gibi duygu deformasyonları zayıflık yaratabilir. Alkol, kötü ya da zararlı alışkanlıklara itebilir. Bu yüzden çift birlikte yerleşik bir düzene girmeye karar verdiğinde, mesela evlilik gibi.
Evlilik kararı alırken unutulmaması gereken husus şudur.
İmzayı hele bir atalım ben onu değiştiririm.
Nikah defterine şahitlerin ve davetlilerin, herkesin huzurunda ‘’EVET KABUL EDİYORUM ‘’ mutlulukla imzayı attığında, sen imzayı atarken… Annesi ya da ailesi ya da arkadaşları ya da akrabaları hariç, alışkanlıkları hariç diyor musun?
O zaman aklımızda bulunsun faydası olur. Nikah defterine şahitler ve herkesin huzurunda kabul ediyorum deyip imza atmak şu anlama geliyor.
Ben falan kişiyi, olduğu gibi, iyisi, kötüsüyle, doğrusu, yanlışıyla, ailesi, akrabaları, sülalesiyle, huylarıyla, alışkanlıklarıyla, seviyesi, kültür düzeyi, yaşı, tipi, durumu, özellikleri ne olursa olsun.
HERKESİN HUZURUNDA, KABUL EDİYORUM deyip imzayı atıyorsun.
İmzayı atarken şu hariç, bu hariç, şunu istemiyorum, bunu istemiyorum diyor musun? Hayır ?
Evlendikten, aynı çatı altına girdikten sonra, şunu istemem, bunu istemem, şu olmaz, bu olmaz, şunu bırak kabul etmem, şu gelmesin tartışmalarına girildiğinde iş işten geçmiş olur.
Akıntıya kürek çekmek.
Elbette kastettiğimiz, körü körüne biat değil, bilinçli kabullenme, uyum, huzur ve bazı şeylerden feragat etmek, ne denir?
İmzayı attın mı? Attın…
O zaman … Geçmiş olsun.
MUTLULUKLAR DİLİYORUZ … Denir.
Sonrası, huzur ve sıcak bir yuva hedeflemek.
Herkes için huzur.
Huzurla kalın. дебетовая карта
YORUMLAR