Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ötekileştirmeye ‘HAYIR’…

Ortak hedefte ‘UYUM’ var!

Ortak hedefte ‘UYUM’ var!

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu – GİZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH) ortaklığında düzenlenen “Uyum Buluşmaları”, Hatay toplantısı ile devam edecek.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği işbirliğinde, uluslararası koruma ve geçici koruma kapsamındaki kişiler ve göçmenler için; Valilikler, Sivil Toplum Kuruluşları, yerel ve yabancı kanaat önderlerinin katılımıyla gerçekleşen “Uyum, Biz Bize Sohbetler” programında toplam 18 il bulunuyor. 21-22 Ağustos tarihleri, Hatay’ın ‘uyum’ zamanı!
-AMAÇ-
“Uyum, Biz Bize Sohbetler”in amacı, ülkemizde, sosyal uyuma ilişkin yaşanan zorlukları yerinde tespit etmek, birlikte yaşam kültürünü ve karşılıklı uyumu desteklemektir. İki gün olarak planlanan programlarda, ilk gün, yerel ve yabancı kanaat önderleri ile odak grup görüşmeleri gerçekleştirilirken, ikinci gün ise ülkemizin uyuma ilişkin perspektifi, birlikte yaşam kültürü, ortak değerler katılımcılara aktarılır.
Tüm kesimlerin, sosyal uyum alanında sorunlarının dinlendiği ve birlikte çözüm üretmek için “Birlikte Biz Olacağız” anlayışıyla hazırlanan “Biz Bize Sohbetler”, Antakya özelindeki Hatay coğrafyası gibi, bu başlıkta ciddi bir öfke ve nefret dilinin kurumsal düzeyde yaşandığı iller açısından ‘önemli’ olarak ifade ediliyor. -Tamer Yazar-