Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sinan Seyfittinoğlu

YÜREĞİ SEVGİ DOLU İNSAN: AV. HALEF TİFTİKÇİ

İyi günler sevgili okuyucu.

Dün sabah içimizi burkan ve bizi derinden üzen bir haber ile güne başladık. Toplumun birçok kesimi tarafından son derece sevilen, insana ve özellikle topluma sevgi ile yaklaşmak konusunda örnek olmuş; CHP eski İl Başkanlarından başarılı Avukat Halef Tiftikçi vefat etti. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dilerim.

Av. Halef Tiftikçi; birçok özelliği ile anılması gereken renkli bir insandı. Girdiği her ortamda güçlü bir iletişim kurma yeteneği olan Tiftikçi; son derece uygun bir dil ve uslup ile yeni insanlar tanımayı çok severdi. Gerek mesleki alanda, gerek ise siyaset yaptığı dönemde kişiler ve kurumlar arasında sağlıklı bir iletişim çabası içinde olur, uzlaşmak ve birbirini anlamak konusunda özel çaba sarf ederdi.

Harika bir baba, harika bir eş idi. Aile değerlerini yüceltir, kendi ailesi ve yakınlarının ailesini el üstünde tutardı. Genç nesil de Tiftikçi’ye hayranlık duyardı. Sahip olduğu o özel dil, kendine has esprili yaklaşımları, en inatçı gençleri bile yumuşatır, onun ağzından çıkan öğütlerin dinlenmesine neden olurdu.

Doğru bildiği konuda, yüzünde, karşı tarafı her daim yumuşatacak bir gülümseme ile asla taviz vermezdi. Sözü de davranışı da bir idi. Tutarlı bir siyasetçi ve Avukattı. Siyasetten uzaklaştığı dönemlerde bile, aklıselim birçok siyasetçi bürosunda soluğu alıp, onun fikir ve görüşlerinden faydalanırdı. Tiftikçi, ekip çalışmasına önem verirdi.

Yüreği sevgi dolu bu özel insanı birçoğumuz asla unutmayacak. Bizlerdeki anılarını, o güzel yaklaşımlarını hep anacağız.

Bir kuş kondu sabah pencereme
Usulca sayıkladı kulağıma güzellikleri
Bazılarınız melek gibi yaşadı
Bir melek gibi ölecek dedi…

Av. Halef Tiftikçi Antakya’mızda iz bırakan anılarıyla, bir melek misali aramızdan artık ayrıldı. Kuşkusuz ki, Antakya’nın bir gün bir yerde anlatılacak hikayeleri içinde onun izlerini mutlaka göreceğiz. Erken ve zamansız bu ölüm; bir başka boyutuyla, bugün içinde bulunduğumuz yaşam sarmalında her birimizin ayrı ayrı ne denli önemli olduğunu gözler önüne seriyor. Tiftikçi’yi kaybettiğimiz an, sahip olduğum tüm güzel insanlar bir bir gözümün önüne geldi. Bu toplumun güzel insanları, yarın yokmuşçasına, tıpkı Tiftikçi gibi birbirine sevgi ile sarılmalı.

Nur içinde yat Halef abi…

Melekler yoldaşın olsun.

İyi çalışmalar.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER