Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Entegrasyon sonuç verdi iş dünyası ile tanıştılar

Begüm Elektrik Ltd. Şti.

Begüm Elektrik Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Günay: “Başkasına inanıp kendinize inanmazsanız, başarılı olamazsınız. Üniversite mezunu olduğunuzda lütfen kendinize dürüst olun ve ‘illa ki para kazanacağım’ diye başlamayın.”

Öğrencilerini, henüz eğitim süreci devam ederken iş dünyası ile tanıştıran İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), üniversite ve iş dünyasının etkin beraberliği adına attığı adımın meyvelerini de topluyor. İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) Projesi kapsamında başlatılan çalışmalar kapsamında aktif iş hayatı ile tanışan öğrenciler ise geçtiğimiz günlerde düzenlenen toplantıda gelecek yılın entegratör adayları ile deneyimlerini paylaşma fırsatı buldular.
-DENEYİM KAZANDILAR-
Entegratör olarak çalıştıkları firmaların yetkilileri ile birlikte, Rektörlük Merkez Konferans Salonu’nda gerçekleşen “Üniversiteden İş Dünyasına” adlı toplantıda bir araya gelen öğrenciler, İDE programı sayesinde iş disiplini, ekip çalışması, fikirlerin projeye dönüşmesi gibi iş hayatında çok değerli olan kazanımlar elde ettiklerini belirterek, projeyi hayata geçiren İSTE Rektörlüğü’ne ve İSTE ile bu konuda protokol imzalayarak işbirliği yapan firma yetkililerine teşekkür ettiler.
-DÜRÜST OLUN-
İSTE ile konuya ilişkin işbirliği yapan firmalardan, Begüm Elektrik Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Günay, insanın öncelikle kendisine inanması gerektiğini belirterek, “Başkasına inanıp kendinize inanmazsanız başarılı olamazsınız. Üniversite mezunu olduğunuzda lütfen kendinize dürüst olun ve illa ki para kazanacağım diye başlamayın” ifadelerini kullandı.
Miraç Taahhüt ve Ticaret Ltd. Şti. Proje Müdürü Adem Parlar ise konuşmasında, eğitim hayatından iş dünyasına giriş sürecine ve şirketin tarihçesinden yaptıkları projelere değinerek, “Günümüz firmaları kurumsallık adına uzun süre çalışabileceği güvenilir elemanlar arıyor. Aktif olarak katıldığınız her eğitim, kongre ve seminerler birikiminizi artıracak ve kariyerinize katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu. Adem Parlar, İSTE’nin entegratörlük uygulamasının çok güzel ve yerinde bir uygulama olduğunu sözlerine ekledi.
-BÜYÜK AVANTAJ-
Tokgözler Grup Şirketleri adına kürsüye gelen Bekir Tokgöz de uygulamanın uzun vadede öğrencilere katacaklarına işaret ederken, İDE Programı ile öğrencilerin iş hayatını daha mezun olmadan tanıma şansı yakalayabildiğini ve bunun büyük bir avantaj olduğunu söyledi.
MMK Metalurji A.Ş. Laboratuvar Müdürü ve Ar-Ge Koordinatörü Özgür Karakaş ise konuşmasında, İDE programı ile ilgili olarak, “Neresinden bakarsanız bakın, İSTE’nin entegratörlük yaklaşımı çok doğru bir projedir” diyerek,dünya ülkelerinin Ar-Ge çalışmalarına ayırdıkları paylar, entegratörlük sürecinin inovasyon açısından sağlayacağı katkılar gibi konulara değindi.
Rektörlük Merkez Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa, İSTE’li entegratör öğrencilerden; Makine Mühendisliği Bölümü’nden İbrahim Akkoyunlu ve Halil İbrahim Yılmaz, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü’nden Zabit Armağan Varol, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Nurullah Değirmenci ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Yunus Camgözlükatıldı.

-Tamer Yazar-