Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1.Hatay Komedi Oyunları Festivalinde Final:

Vee Perde… Ünlü tiyatro

Vee Perde…

Ünlü tiyatro sanatçıları Yasemin Yalçın ile İlyas İlbey, geçtiğimiz hafta sonunda ilimizde “Veee Perde” adlı oyunu sahneledi. Oyun, Antakya Kültür Merkezi’nde, Hatay Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla ve 1.Hatay Komedi Oyunları Festivali etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi. Oyunu, Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş da eşi ile birlikte izledi ve oyunun sonunda oyunculara çiçek verdi.
Başkan Savaş’ın oyunla ilgili değerlendirmesi şöyle:
“ Ünlü oyuncular Yasemin Yalçın ve İlyas İlbey’in sahne aldığı Vee Perde adlı oyunun göz dolduran performansını ve sahneye yansıttıkları enerjiyi keyifle izledik. Sanat dolu bu güzel gecede emeği geçen herkese teşekkür ederim.”
-Vee Perde Oyunu-
Neil Simon’un yazdığı, Yücel Erten’in çevirdiği ve İlyas İlbey’in uyarladığı oyunun yönetmenliğini Hidayet Erdinç, dekor tasarımını Barış Dinçel, ışık tasarımını Mustafa Türkoğlu, kostüm tasarımını ise Dilek Kaplan üstlendi. Oyunun kadrosunda, Yasemin Yalçın ve İlyas İlbey’in yanı sıra Kutay Şahin, Ortans Kıvanç, Serdar Bordanacı, Oben Onur ve Merve Akaydın yer alıyor.
İki eski komedyen, Cahide ve Adnan’ın hikayesini konu alan oyunda, bir zamanlar şöhreti doruklarda yaşamış olan iki sanatçının birbirleriyle çekişmeleri ve gösteri dünyasının acımasız ve ezici etkisi anlatılıyor. Cahide, küçük bir eve sıkışmış, anılarla ve Adnan’dan alacağı intikamın gününü bekleyerek günlerini geçirmekte. 22 yıl sonra gelen bir televizyon programı teklifi, bu iki oyuncuyu zorda olsa bir araya getiriyor ve çekim sonucu tabi ki fiyasko ile noktalanıyor. -Selvi Günay-