Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üretici Pazarlarına 70.000’i aşkın imza

“Endüstriyel tarımla birlikte sayısı giderek artan zehirli gıdalar, tüketim çılgınlığı

“Endüstriyel tarımla birlikte sayısı giderek artan zehirli gıdalar, tüketim çılgınlığı yüzünden her yıl milyonlarca ton ziyan edilen yiyecekler, betonlaşma ile birlikte küçülen tarım alanları ve geri kalmış ülkelerde gıdaya erişimin giderek zorlaştığı bir dünya…” kimliğinden uzaklaşmak için, sıra sende!

Hatay’ı da içine alan bölgede çevre konusundaki hassasiyetleri ön plana çıkartmaya devam eden çevre örgütü Greenpeace’in Akdeniz kolu, tüm kentlere, ‘üretici pazarları konusunda çağrı yapmayı sürdürüyor. Mesaj ise vatandaşa veriliyor… “Şimdi sen de belediyenden üretici pazarı talep et, yaşadığın şehirde üreticiyle tüketicinin doğrudan buluştuğu pazarlar açılsın ve yaygınlaşsın.”
-SEN DE KATIL-
Bu konuda, 81 il kapsamında bir imza kampanyası düzenleyen çevre örgütü Greenpeace’in Akdeniz kolu, herkesin, bulunduğu kent noktasında yerel idarecilerden ‘üretici pazar’ talebinde bulunmasını isterken, şu bilgiyi verdi:
“Türkiye’de çiftçiler her geçen gün güç kaybediyor. Geçmişte tarım ülkesi olan Türkiye’de, artık temel gıda ihtiyaçları bile ithal ediliyor. Tekelleşen büyük tarım şirketleri, yerel üreticinin gücünü kırıyor. Oysa ki belediyelerin denetimi altında açılacak üretici pazarlarıyla, hem çiftçi kazanacak hem de tüketici daha sağlıklı gıdaya ulaşabilecek. Çiftçiyi korumak, tarımı kurtarmak için şimdi sen de imza ver, belediyenden üretici pazarı talep et.
Çok kısa sürede Türkiye’nin farklı şehirlerinden 70.000’i aşkın kişi belediyelerinden üretici pazarı talep etti. Sen de ekolojik bir gelecek için harekete geç, bize katıl.”
Çağrının çok önemli olduğuna işaret edenler ise, “Endüstriyel tarımla birlikte sayısı giderek artan zehirli gıdalar, tüketim çılgınlığı yüzünden her yıl milyonlarca ton ziyan edilen yiyecekler, betonlaşma ile birlikte küçülen tarım alanları ve geri kalmış ülkelerde gıdaya erişimin giderek zorlaştığı bir dünya…” kimliğinden uzaklaşmak için, herkesin imzası konusunda gerekeni yapması gerektiğine işaret ediyor. Bunu yaparken de, ‘üretici pazarlarına’ adres olarak, Antakya’yı da gösteriyor. -Tamer Yazar-