Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Herşey Asi için…

DOĞAKA destekli, Çukurova Üniversitesi

DOĞAKA destekli, Çukurova Üniversitesi ile Proje

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) desteği ve Çukurova Üniversitesi işbirliğinde, Asi Nehri üzerinde yeni bir projeyi uygulamaya koyuyor. Bu kapsamda, 25 Kasım Pazartesi başlayan ve 5 gün süren Nehir Havzası Yönetim Planlaması Danışmanlık Hizmeti Teknik Destek Projesi’yle, Asi Nehri ile ilgili incelemeler yapıldı ve Büyükşehir Belediyesi personellerine teorik eğitimler verildi.
Hatay sınırları içerisinden geçen 88 km’lik Asi Nehri’ni besleyen Afrin Çayı ve Karasu Çayı’nın merkezde kalan kısmının, yazın tarımsal sulamada kullanılması ve yağışların yeterli olmamasının, Asi Nehri’ne gelen su miktarında azalmaya yol açtığını belirten yetkililer, organik maddelerin, yaşanan olumsuz nedenlerden dolayı arttığını belirtti.
Su sümbülleri gibi istilacı bitki türleri için uygun ortamın oluşmaması ve nehir yüzeyinin bitkiler ile kaplanmaması için çeşitli çalışmalar gerçekleştiren ekipler, proje kapsamında, Asi’yi yeni ve güzel görüntüsüne kavuşturmayı hedeflediklerini ifade etti.
Çukurova Üniversitesi ile Asi Nehri’nde çeşitli incelemeler gerçekleştiren Büyükşehir yetkilileri, çevre ve doğal kaynakların korunması, iyileştirilmesi, biyolojik çeşitlilik, ekosistemin sürdürülebilirliği ve vatandaşların daha sağlıklı bir çevrede yaşaması amacıyla verilen eğitimde emeği geçen herkese teşekkür etti. -Cemil Yıldız-