Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Zeycan Leyla

Şansın Farkında Olursak

Merhaba.

Sorular, sorular.

Zeka, akıl olmadan yeterli midir …ikisine aynı anda ŞANS yardım ederse ne olur?

Zekanın tek başına mücadele etmesi, şizofreni gibi ruh hallerine, sebep olur mu ? [tabiri caizse] [beyin jimnastiği yapıyoruz ]
Olgunlaşmış aklın ve zekanın insan hayatına [yada bütün canlıların] yaşamına etkisi nedir ?ne kadardır ?

Olgunlaşmış akıl ve zeka olmadan projeler, fikirler, tasarılar gerçekleştirilirse başarı oranı yada ömrü ne kadar olur ?

Ve şans faktörünün hayata etkisi …

İyi şansın var olması ve desteği hayatı değiştirme gücüne sahiptir. net.

Ama kimine göre görecelidir. Yine de şans arayışı hiçbir zaman bitmedi, bitmeyecek öyle görünüyor.

Bazı ruhsal bilimciler, enerji uzmanları ve üstatlar …kader için karma diyorlar ve aile fertlerinde yani bireyde, soy, kalıtım yoluyla bazı tesirlerin nesilden nesile devam edebildiği ve hatta bireylerin başka hayatlardan da tesirler taşıdığı ve bu tesirlerin iyi yada kötü bir şekilde, kişinin yaşam şartlarını, koşullarını, sağlık yada maddi, manevi şekillenmesinde etki etme gücüne sahip olduğunu, neredeyse, iddia ediyorlar .[bilimsel yönleri ayrı tabii]

Ve bireyin hayat boyu, yaşantısının ve mücadelesinin, bundan kurtulmak yada değiştirme çabası olduğunu savunuyorlar.

Bu gerçekse … bu durumda …birey doğarken ,demek ki kalıtsal olarak ,bu kader , karmayla doğuyorsa …hayatı boyunca mücadele ettikleri, başardıkları ve başaramadıkları bundan tesir alıyor mu?

Buna ek olarak … yaşam yolculuğunda …akıl ve zekanın katkısı ne kadar önemli, yokluğu yada az olmasının etkisi ağır olur mu?

ŞANS FAKTÖRÜ … iyi ve güçlü şansın var olmasının hayata katkısı ve kattıkları, iyileşmeyi, büyümeyi, gelişmeyi ve devamlılığı sağlayacak zemin ve koşullar yaratır mı? evet yaratır.

Akıllı olan birey, hayatını ve koşullarını anlamaya çalışır .bu bir süreçtir. Çünkü bu bir anda olmaz .nedeni …kişinin hayatını anlamaya çalışması farkında olmayı geliştirir.

Farkındalık geliştiğinde hayatı anlamak kolaylaşır …
Bu durumda kişi hayatında neye sahip olduğunu, yada olmadığını ve hayatına nasıl düzenleme yapması gerektiğini, anlamaya çalışır .

Kendi akıl ve zeka kapasitesinin farkına vardıktan sonra kendi potansiyeline ve şans faktörüne bakması ve hangi alanlarda yada durumlarda ve koşullarda kullanabileceğini bilmesi, öğrenmesi, İhtiyaç duyduğu zamanlarda bunları birleştirmesi, kendini iyi hissettirecek ve yaşam yolculuğunda hayatını kolaylaştıracaktır .

Şans kavramını da akıl ve zeka kadar dikkate almak belki de, karşılaşılan durumları ve koşulları bir bütün olarak görebilmeyi ve çok ayrıntıda kaybolmamayı sağlayabilir. Artıyı, eksiyi kolayca tespit etmeyi, verimli başlangıçları ve sonuçları getirecektir.

Şansın ve potansiyelin farkında olmak hayatın farkında olmaktır.

Evrenin göz kırpması değimi ile ben buradayım diyen umutları artıran, cesareti tetikleyen, dolayısı ile yaşamı ve koşullarını iyileştiren, geliştiren, büyüten, besleyen ve kalıcı başarıların mümkün olduğunun farkında olmaktır.
Huzurla kalın.

ÖZÜR DİLERİM
Merhaba
”Üçtür sevgi varmış” başlıklı köşe yazımda , yazıcımın cümleleri eksik çıkarması nedeniyle, yani yazıların eksik olmasından dolayı çoğu cümle ve paragraf karmaşık ve eksik olmuş. İfadeler yeterince anlaşılmamış okuyucularımızdan özür dilerim.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER