Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Karasu

2020 Yılına Girerken (ı)

Üç gün sonra bir yılı daha geride bırakıyoruz.

Yeni yıl nedeniyle çok sayıda dost, arkadaş ve tanıdıktan çok içten duygular ile yeni yıla ilişkin mutluluk, sağlık ve esenlik dileklerini ifade eden mesajlar alıyorum.

Yeni bir yıl, yeni hedefler, yeni umutlar demek. Yeni bir yıla girerken insanların umutlarını tazelemesi ve birbirlerine mutluluklar dilemesi çok güzel bir duygu.

Tabii günümüzde mutluluğun ölçüsü artık huzurlu olmak, kimsenin sizin en temel insani haklarınıza müdahale etmemesi ile ölçülür. Bölgemizde (Irak, Suriye, Filistin) akan kan ve gözyaşları, artan çevre kirliliği, kadına şiddet, küresel anlamda iklim değişimlerinin yol açtığı çevresel etkiler… insanın mutluluğunu gölgeleyen faktörlerin başında gelmektedir.

Her yıl olduğu gibi, yine geriye dönüp bir yıl boyunca neler okuduk, neleri beğendik, hangi aktivitelerimiz iz bıraktı onları da ayrıca değerlendireceğim.

I. Defne Kitap Fuarı ile yılı bitiriyoruz.

21 Aralık Cumartesi günü, fuar, yoğun ilgiyle start aldı.

Bekir Öztürk tarafından, Defne Belediyesi desteği ile hazırlanan I. Defne Kitap Fuarı, 21-31 Aralık 2019 tarihleri arasında Sümerler Mahallesi, Nimet Fahri Öksüz Lisesi önünde gerçekleştiriliyor.

Kitap Fuarı’nın belirlenmiş bir tema’sı yok. Dilerim önümüzdeki yıllarda belli bir tema etrafında gerçekleşir ve kentimizin bir değeri “Onur Konuğu” olarak belirlenir.

Kitap Fuarı için resmi bir açılış yapılmadı. Birinci günde, akşama doğru, Hatay Milletvekili Sayın Mehmet Güzelmansur, Mersin Milletvekili Ali Mert Başarır kalabalık bir grupla fuarı ziyaret edip bol bol kitap aldılar.

Beşinci günde Defne Belediye Başkanı Sayın İbrahim Güzel birkaç meclis üyesi ile birlikte fuarı gezip bol bol kitap aldılar.

Fuarın yükünü ağırlıklı olarak Belediye Kültür Müdürlüğü üstlenmiş. Kültür Müdürü Sayın Deniz Akar ile Sayın Turgut Nurlu sürekli bir koşuşturma içindeydiler.

Defne Belediyesi Defne Gençlik Kültür Merkezi tam kadro oradaydılar. Hazırladıkları yüzlerce karikatürü öğrencilere hediye ettiler.

Fuarda Hatay’da faaliyet gösteren yazar örgütlerine yer verilmemesi bence büyük bir eksiklik. Önümüzdeki yıllarda bu eksiklikler mutlaka giderilir diye düşünüyorum.

Okuma özürlü ülkemizde bu oluşumu kitapseverlere kazandıran Belediye Başkanı Sayın İbrahim Güzel ve Bekir Öztürk’e şükranlarımı sunuyorum.

Kitap fuarları, kitapla okuru, yazarla okuru buluşturan güzel ortamlar oluşturuyor. Kitapla okuru, yazarla okuru bir araya getirmenin en etkili yolu fuarlardır.

Bir zamanlar sadece iki-üç kentimizde gerçekleşen fuarlar günümüzde birçok il ve ilçemizde okurla buluşuyor.

Onlarca yayınevinin katılımıyla hazırlanan Defne Kitap Fuarı’nda panel, söyleşi, imza gibi etkinliklerin olmaması başka bir eksiklik.

Kitap fuarlarını hep önemsedim. Türkiye İstatistik Kurumu’nun araştırmasına göre, günde 6 saat televizyon izleyen, 3 saat internete giren Türk insanı, kitap okumaya sadece 1 dakika ayırıyor. Kitap okumak Türk insanının ihtiyaç listesinde 235. sırada. Okuma alışkanlığında dünyada 86. sıradayız. Bu durum fuarların önemini bir kat daha artırıyor.

Kusur aramak yerine, fuarı hep birlikte sahiplenelim. Fuar bitiminde eksiklikler belirlenir ve önümüzdeki yıllarda bunların tekrarlanmaması sağlanır.

Dilerim tüm öğretmen arkadaşlarım öğrencilerimizi fuara taşır.

Belki yorgun, ama mutlu, umutlu, sevgi dolu nice yıllara..

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER