Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vakıflar mı, Belediye mi?

Yoksa kent mi kazanacak?

Yoksa kent mi kazanacak?

“Vakıf İşhanı” için ‘ne olacak’ sorusunda duranlar, konunun Antakya’da çözülemeyip Ankara’ya taşınmasının, kurumlar arası iletişimin geldiği nokta açısından ‘olumsuz’ bir tablo sunduğu konusunda hemfikir.

Geçtiğimiz günlerde, Beştepe’deki Şehir Güvenliği Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada, “Şehirleşmede bütün mesele belediye başkanlarının kaleminin ucunda” diyen ve belediyeleri de bu konuda uyaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burada yapılan hata, tüm şehre ihanettir. Dikey mimari ile şehirlerimize ihanet etmiş oluruz. Yatay mimari ile kendi medeniyetimizi inşa etmiş oluruz” mesajı veren Erdoğan’ı dinleyenler, Antakya başlığında Ankara’ya taşınan Vakıf İşhanı’nın akıbetini merak ediyor.
Bu konuda konuşan bir vatandaş ise oldukça net:
“Bir tarafta bu kent için yatırım yapan ve planlamalar gerçekleştiren bir belediye, diğer tarafta ise Hatay’da çok değerli restorasyonlar sürdüren çok değerli bir kurum var. Bu kentte, bir masa etrafında oturup da konuşamamaları üzücü. Konuyu Ankara’da bir mahkemeye taşımaları da. Bu kent adına verilmiş kötü bir mesaj! Sonucu ne olursa olsun, kurumları anlaşamayan bir kent adına, final, bu kentin kaybı olacak!” -Tamer Yazar-