Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gezi Anneleri anlattı…

Acılar Paylaşıldı “Emel Anne’yi

Acılar Paylaşıldı

“Emel Anne’yi anlatmak Ali İsmail’i anlatmak, Ali İsmail’i anlatmak ise Emel Anne’yi anlatmak gibi” diyen Yönetmen Kazım Kızıl, belgeselin, Emel Korkmaz özelinde, evlatlarını kaybetmiş tüm anneleri anlattığını dile getirdi.

Gezi eylemleri sırasında Eskişehir’de darp edilerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz’ın mücadelesini anlatan “Emel Anne” belgeselinin gösterimi, Ankara Mülkiyeliler Birliği’nde yapılırken, yaşanan acılar da, adalet beklentilerinde yaşanan sıkıntılar da katılımcılarla paylaşıldı.
Mülkiye Kültür Merkezi’ndeki gösterime, Emel Korkmaz’la birlikte, yine Gezi eylemleri sırasında Ankara’da yaşamını yitiren Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük de katıldı. Yoğun bir katılımın olduğu ve duygulu anların yaşandığı gösterimin ardından; Yönetmen Kazım Kızıl, Emel Korkmaz ve Sayfı Sarısülük’ün katıldığı bir söyleşi gerçekleştirildi.
-BELGESEL-
Belgesel, 2013 yılındaki Gezi olayları sırasında yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz’ı konu alıyor. Belgesel gösterimine ve ardından gerçekleştirilen söyleşiye, Sayfi Sarısülük de katıldı. Sarısülük’ün oğlu Ethem Sarısülük de, Gezi olayları sırasında Ankara Güvenpark’ta yaşamını yitirmişti.
Seyircilerden gelen bir soru üzerine, bu belgeseli çekmenin nasıl bir deneyim olduğunu anlatan Kazım Kızıl, “Emel Anne’yi anlatmak Ali İsmail’i anlatmak, Ali İsmail’i anlatmak ise Emel Anne’yi anlatmak gibi” dedi. Kızıl ayrıca, belgeselin aslında Emel Korkmaz özelinde, evlatlarını kaybetmiş tüm anneleri anlattığını belirtti.
-ALİ’NİN DÜŞLERİ-
Yönetmen Kızıl, kendisini en fazla etkileyen şeyin, yaşanan acıya rağmen Korkmaz Ailesi’nin yaşam adına üretime devam etmesi olduğunu anlattı ve şöyle konuştu:
“Her insanın yasını tutma şekli ayrıdır. Hiç biri bir diğerinden daha erdemli, daha iyi ya da daha güzel diye bir şey yok. Herkes kendi yasını bir şekilde yaşıyor. Emel Anne de, kendi yasını, Ali İsmail’in yapmak istediği şeylerin devamını getirerek yapıyor. Bu nokta beni çok etkiledi. Hem o enerjiyi bulması, hem o fikirleri üretmesi, bir cümlesinden etkilenip Afrika’ya gitmesi… O anlamda, belgeselin çekilmesini gerektiren çok şey vardı.”
-HAYAT ACIMASIZ-
Belgeselin konu aldığı Anne Emel Korkmaz ise hayatın acımasızlığında durdu, oğlu adına kurdukları ALİKEV’in faaliyetleri hakkında bilgi verdi ve yaşananları da şu kelimelerle aktardı:
“Hayat, gerçekten de acımasız. İnsanı bir taraftan ağlatıyor, bir taraftan güldürüyor. Acısını da yaşatıyor. Sabrını da veriyor. Hayat, böyle bir şeymiş. Ama en acısını da bize bıraktı. Bu hayatın acılı tarafını bize yaşattı.”
ALİKEV ile ‘düşlere’ devam ettiklerine de işaret eden Anne Korkmaz, şunları söyledi:
“Ali İsmail’den yola çıktık. Gençlerimize burs veriyoruz. Bu sene 219 çocuğumuza burs desteği sağladık, son İstanbul Maratonu ile birlikte. Ayrıca ‘düş elçileri’ ekiplerimiz var; İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Eskişehir ve Hatay’da. Onlar, programlar hazırlıyorlar, projeler düzenliyorlar. Onlara bu anlamda destek oluyoruz. Bunun yanında Genç Sanatçı Fonumuz var. Resimden müziğe, sanatla ilgilenen çocuklarımıza destek veriyoruz. Antakya merkezde, müzikle ilgilenen çocuklarımızın çalışması için bir müzik stüdyomuz var. ALİKEV Müzik Topluluğumuz var. Bu sene onlara bir CD yapacağız. Zaten Vakıf binamız bir gençlik merkezi gibi. Çocuklar gelip ders de çalışabiliyorlar, istedikleri kitapları alıp okuyabiliyorlar.” -Tamer Yazar-