Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Prof. Dr. Fatih Yalçın’ın yeni kitabı:

Sağlam Kalp, Sıfır Stres…

Sağlam Kalp, Sıfır Stres…

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Yalçın’ın yeni kitabı, “Sağlam Kalp, Sıfır Stres” yayınlandı. Prof. Dr. Fatih Yalçın’ın, yeni kitabı “Sağlam Kalp, Sıfır Stres” eseriyle ilgili görüşleri şöyle:
“Stres, çağımızın en büyük problemlerinden. Bu problem, sağlığımızın dengesini bozuyor. Özellikle kalbimizi yoruyor ve risk faktörlerini artırıyor. Ama pek çoğumuz, kalp hastalıklarında stresin payını yeterince önemsemiyor. Kimimiz ilaçlara çok güveniyor, kimimiz ilaçların herkeste ve her koşulda aynı etkiyi göstereceğine inanıyor. Oysa araştırmalar, kalp hastalıklarının oluşum sürecinin ve ilaç tedavisinin fiziksel etkilerinin stres ile bire bir ilişkili olduğunu gösteriyor. Stres, yalnızca kalp dokusunu değil, birçok hastalığı da olumsuz etkiliyor. Duygusal veya fiziksel olsun, farklı stres uyarıları kalp ve damar sisteminde tahribat yaratıyor.”
Prof. Yalçın, uzun yıllar içinde edindiği birikimini süzgeçten geçirerek, bu bilgileri ‘Sağlam Kalp Sıfır Stres’ kitabında paylaşırken, stresin, kalp ve damar sistemini hangi mekanizmayla etkilediğini, ayrıca neden-sonuç-risk ilişkisini ve alınması gereken önlemleri ele alıyor. Uzman bir hekim olarak, nefes egzersizlerinin önemine dikkat çeken Yalçın, tıbbın gerçek ve olması gereken amacını, hastalıkların erken teşhisini, erken önlem ve tedaviye yönelik çalışmaları anlatıyor.
Bu arada Prof. Dr. Fatih Yalçın’ın kitabında, profesyonel hekim gerektirmeyen, bireysel olarak yapılabilecek “stres kontrolüne yönelik tavsiyeler” de sunuluyor.
Prof. Dr. Fatih Yalçın kimdir?
1967 yılında Ankara’da doğdu. 1997’de Kardiyoloji uzmanı oldu. 1996 yılında İngiltere’de Leeds Üniversite Hastanesi’nde, ‘NATO Science Program’ (NATO Bilim Programı) desteğinde araştırma yaptı. 1998-1999 yıllarında ‘NASA Grant NCC9-60’ (NASA bursu) desteğinde Amerika’nın son 20 yıldır en iyi kalp merkezi seçilen ‘Cleveland Clinic’te araştırmalar yaptı, NASA bursu destekli 5 uluslararası yayını yayınlandı. 2004 yılında, İngiltere’de, ‘Outstanding Scientists of the 21st Century’ (21. Yüzyılın Önde Gelen Bilim Adamları) ve yine 2004 yılında Amerika’nın ‘Great Minds of the 21st Century’ (21. Yüzyılın Büyük Beyinleri) listelerinde yer almış bir bilim adamıdır. Önemli bilimsel çalışmalarını, University of California San Francisco’da Kardiyoloji Bölümü’nden Kalp Görüntüleme Direktörü Prof. Dr Theodore Abraham ve New York Albert Einstein Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mario Garcia ile yaptı. 2007 yılında Almanya’da, Berlin’de (Erasmus Akademik Programı desteğiyle) Charite Üniversitesi, Kalp-Damar Araştırma Merkezi’nde Akademik Ziyaretçi Profesör olarak bulundu.
Avrupa Kardiyoloji ve Avrupa Hipertansiyon Uzmanlık Diplomasına sahiptir. Halen Antakya Mustafa Kemal Üniversitesi Kardiyoloji Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir. -Cemil Yıldız-