Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hakkari’den acı haber geldi

Hatay Şehidin Var Hakkari’nin

Hatay Şehidin Var

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada, Hataylı Piyade Er Mehmet Günay (21) Şehit oldu. Şehadet haberi, Cumartesi öğleden sonra Altınözü’ndeki ailesine ulaştırıldı.
Yetkililer, Şehidin Kıyıgören Mahallesi’ndeki babaevine giderek, anne Şemse ve baba Hüseyin Günay’a şehadet haberini verdi. Görevlilerce, Şehidin baba evine Türk Bayrağı asıldı. Şehit Mehmet Günay’ın bekar olduğu öğrenildi.
Hain saldırı sonucu Şehit olan Piyade Er Mehmet Günay’ın naaşı, dün sabah saatlerinde Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen devlet töreni ardından ilimize uğurlandı. Törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından, Şehidimizin öz geçmişi okundu, dua edildi. Şehidimizin naaşı, silah arkadaşları tarafından omuzlanarak helikoptere konuldu ve ilimize gönderilmek üzere, Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı’na götürüldü.
Dün öğleden sonra, Piyade Er Mehmet Günay’ın cenazesi, memleketi Altınözü ilçesinde toprağa verildi. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralı uygulanan cenaze törenine, şehidin babası Hüseyin ve annesi Şemse Günay, kardeşleri ile yakınlarının yanı sıra Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, bazı milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı. Mehmet ÖZGÜN