Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay; HADO İle Ticaret ve Turizm Kenti Olacak

Başkan Savaş, inşaat çalışmalarının

Başkan Savaş, inşaat çalışmalarının 3 ay gibi bir sürede bitirileceğini söyledi …

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, bir televizyon programında yaptığı konuşmada, Hatay’ın HADO ile ticaret ve turizm kenti olacağına vurgu yaptı. HRT Akdeniz ekranlarında canlı yayında yaptığı konuşmada, 3 aylık pandemi sürecinde herkesin evde kaldığını ama kendilerinin çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Başkan Savaş, .pandemi sürecinde demorolize olmuş Hatay halkının moral bulmasını istediklerini bildirdi ve “Son olarak HADO inşaatının temelini atık. Hatay ticaret ve turizm kenti olsun diye Sayın Valimizin de desteği ile çalışmaya başladık. Madenli’deki balıkçı barınağı değişik bir formata getirildi. Barınağın içerisinde yatlar olacak, yanında su sporları olacak ve HADO’nun merkezi olacak. İnşaat 3 ay gibi bir sürede bitecek. Hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
HADO konusunda, geçtiğimiz dönem beş yıl boyunca Hatay meclisinde çok sıkıntı yaşadıklarını hatırlatan Başkan Savaş, ama bu dönem öyle bir sıkıntı olmadığına değindi ve “Çoğu kararları mecliste oy birliği ile kabul ediyoruz. Serinyol’dan Madenli’ye bir arabanın geçebileceği stabilize bir yol var. Bunu üç şerit haline getirmek istiyoruz. Daha kısa alternatif bir yol üretmek için çalışmalarımıza başlamak istiyoruz. Proje hayata geçerse EXPO’da hiçbir yer sıkışmadan insanlar rahatlıkla yolculuk edebilecek. Biz de iktidar da hizmetlerini Hatay için yapıyor. Biz iş birliğinden yanayız ve bunu daha da geliştirmek istiyoruz” dedi.
37 gastronomi şehrini ağırlayacağız …
EXPO 2021 hazırlıklarının hızla sürdüğünü açıklayan Başkan Savaş, “EXPO 2021 alanında 300’ü bize özgü olan yaklaşık 2000 bitki olacak. İskenderun’da 37 gastronomi şehrini ağırlayacağız. Bir yerde 13 medeniyeti tasvir eden mozaik eserimiz olacak. 15 dönüm içerisinde arkeopark olacak. 3500 kişilik amfi tiyatromuz olacak. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen belediyelerin bahçeleri olacak. Eğitim, dinlenme, gastronomi gibi alanlarda 250 dönümlük bir parkımız olacak. Bunu biz Hatay’ın turizmine ve ticaretine katkı olsun diye yapıyoruz. Tüm Türkiye’ye örnek olacak kırsal kalkınma planlarımız da var. Çok hızlı ilerleyemiyoruz ama bunun sebebi ekonomik şartlar. Bu organizasyonlardan önce şehrimizi de altyapısı ve üstyapısı ile birlikte hazırlamamız gerekiyor. Allah nasip ederse iki alanımızı da bu yılın sonuna kadar bitirmiş olacağız” dedi.
Çiftçiyi modern tarımla tanıştıracağız …
Başkan Savaş, kırsal kalkınma hamlelerine çok önem verdiklerini belirterek, kırsal alanlarda yaşayan vatandaşların ekonomik koşullarının şehre göç etmeksizin iyileştirilmesi yolunda önemli adımlar attıklarını ifade etti. Başkan Savaş, kırsal kalkınma için yeni projeler hazırladıklarını belirterek, “Kooperatifleşme ve şirketleşme hamleleriyle önemli projeler hazırladık. Bu projelerimi konuşmak üzere Pazartesi günü akşamı milletvekillerimizi davet edeceğiz. Salı günü ise ziraat odası başkanlarımızla paylaşacağız. Türkiye’ye örnek projeler hazırladık. Türkiye’de birçok şehir ilerde bizim modelimizi uygulayarak kalkınma hamlesi yapacaktır” dedi.
Hatay’daki çiftçileri modern tarımla tanıştıracaklarının altını çizen Başkan Savaş, üreticiyi verimliliği arttırmak için bilimsel yöntemlerle yönlendireceklerini belirtti. Başkan Savaş hizmet üretirken hiçbir zaman siyasi farklılık gözetmediğini ifade ederek, “ Ben Hatay’ın belediye başkanıyım. Tüm kesimlere eşit mesafede durmak benim görevim. Siyaset yalnızca seçim dönemi kısa bir süre için konuştuğumuz bir konu. Bunun dışında sorunların çözümü noktasında, hizmet üretme konularında her kesime eşit mesafedeyiz” dedi.
17 bin vatandaşa market kartı verdiklerini 40 bin dar gelirliye ise gıda yardımında bulunduklarını belirten Başkan Savaş, bu yardımları yaparken gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak konusunda titiz davrandıklarını belirtti.
Pandemi süreci tüm insanlığa önemli şeyler öğrettiğini vurgulayan Başkan Savaş, “Pandemi süreci bize en çok kendi kendimize yetebilmenin önemini öğretti. Çünkü ithalat ve ihracat dünyada durma noktasına geldi” dedi.
Vakıf İşhanı için 30 milyon lira isteniyor …
Programın devamında Başkan Savaş, “Birçok beldemizde altyapı yoktu. Ovadaki tüm kanalizasyon suyu sulama suyu olarak kullanılıyordu. 2017 yılında altyapıda birinci olduk. Muhtemelen bu sene de ya birinci ya da ikinci oluruz. 11 CHP’li büyükşehir belediyesi olarak sürekli bir araya geliyoruz. Ortak kararlar alıyoruz. Türkiye’de geliştirilmesi gereken konuları kamuoyu ve iktidar ile paylaşıyoruz. Bu ekonomik tablo ve hizmet yapımındaki engellemeler konusunda da Sayın Cumhurbaşkanımızdan randevu isteyip görüşme talebinde bulunduk. Bütün belediyelerin sorunu ekonomi” dedi.
Eski Antakya sokaklarının turizm bölgesi ilan edilip edilmeyeceğine dair açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, konuyu Hatay Valisi ile görüştüğünü ifade ederek, Vali Rahmi Doğan’ın da bu konuya sıcak batığını ifade etti.
Vakıf İş Hanı ve eski otogarın nasıl değerlendirileceği ile ilgili soruya cevaben Başkan Savaş, “Bizden Vakıf İş Hanı için 30 milyon Türk Lirası istedikleri için biraz geri çekildik. Ama Vakıflar Genel Müdürlüğüyle görüşmelerimiz devam ediyor. Anlaşmaya varabilirsek orayı meydan olarak şehrimize kazandırmayı planlıyoruz” dedi.
Mehmet ÖZGÜN