Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ankara’ya Yürüyor

Hatay Barosu Başkanı Av.

Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Türkiye’deki 80 Baro Başkanı gibi, “Özgür Savunma, Tarafsız ve Bağımsız Yargı” isteği için Ankara’ya yürümeye başladı. Başkan Dönmez, dün saat 10.00’da Antakya Adliyesi önünden 2 arkadaşıyla birlikte yola çıktı, Bahçelievler Sitesi önüne kadar yürüdü. Yürüyüş, bugün ve yarın devam edecek. Hedef, Pazartesi sabahı Başkente ulaşmak.

Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, içinde bulunulan sağlık ve ekonomik sorunlara rağmen hükümetin Barolar üzerindeki baskısına karşı “Ankara’ya yürüme kararı” gereği, dün sabah yola çıktı. Dün sabah saat 10.00’da hareketi öncesi kısa bir açıklamada bulunan Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez, “Bizler, müzakere ve diyalog kanallarının açılacağına inanıyoruz. Ancak kapalı tutulması halinde, demokratik hak arama özgürlüğünün tüm gereklerini yerine getireceğimizi kamuoyuna daha önce açıklamıştık” hatırlatmasında bulundu.
Hatay Barosu Başkanı Av. Dönmez, dünkü Ankara yürüyüşü öncesinde, 80 İl Baro Başkanı ile aynı anda yola çıktıklarını hatırlattı ve yürüyüş nedenlerini ana başlıklar halinde şöyle aktardı:
-Hukukun üstünlüğü ve Hukuk Devleti ilkesini yeniden inşa etmek için,
-Şiddete uğrayan hayvan dostlarımız için,
-Rant için talan edilen doğa ve kültürel mirasımız için,
-Baroları susturma, yurttaşları sahipsiz bırakma girişimine karşı
-Kadın cinayetleri ve istismara uğrayan çocuklar için,
Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Türkiye genelinde, savunmanın kendini savunmak için yaptığı bu eylemle ilgili şu mesajları verdi:
-Savunma, insan hakları için yürüyor…
-Savunma, bağımsızlığa yürüyor…
-Savunma, özgürlüğe yürüyor…
-Savunma, barış için yürüyor…
Dün başlattıkları yürüyüş öncesi, tüm girişim ve diyaloglarının karşılıksız kalması üzerine bu kararı aldıklarının altını çizen Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez, “Maalesef, taslak ile ilgili tüm diyalog girişimlerimiz karşılık bulmadı ve öğrendiğimiz kadarıyla, 23.06.2020 Salı günü çalışma, TBMM Alt Komisyonu’na sevk edilecek. Bu nedenle, 17 Haziran 2020 Çarşamba günü saat 13.00’da kamuoyuna yaptığımız basın açıklaması ile duyurduğumuz üzere, Barolarımızla yapılan istişare ve 17.06.2020 tarihli Yönetim Kurulumuz kararı gereğince, eylemlilik sürecine geçilmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda bugün (dün) başlayacak şekilde, sadece Baro Başkanları olarak Ankara’ya doğru yürüme kararı almış bulunuyoruz” dedi.
Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, daha sonra, yanında 2 yönetici arkadaşıyla birlikte, cübbesini de giymiş şekilde Antakya Adliyesi önünden çevre yolu üzerinden Bahçelievler kavşağına kadar yürüdü.
Program, şöyle devam edecek:
-Bahçelievler kavşağından, araçla İskenderun’a hareket. Bugün (Cumartesi) saat 10.00’da İskenderun Adliyesi önünden başlayacak yürüyüş, Tren Garı’nda son bulacak. Pazar günü saat 10.00’da Dörtyol Adliyesi önünden başlayacak yürüyüş, otoban girişinde son bulacak şekilde…
– Bundan sonra da araç ile Pazartesi günü Ankara’da sabah olacak ve Ankara’ya doğru yürüyen tüm Baro Başkanları ile Ankara’da buluşacak şekilde, temsili nitelikle bir güzergâh izlenecek…
Hatay Barosu Başkanı Av. Dönmez, hareketi öncesindeki açıklamalarının son bölümünde de şunları kaydetti:
“Derdimiz diyalogdur ve umudumuz, bu çalışmanın, daha önce açıkladığımız üzere, yamalı bohça misali parça parça değil, Avukatlık Yasası’nın tüm sorunları ile birlikte ve Barolar muhatap alınarak çözülecek şekilde tümden bir düzenleme yapılmasıdır. Dileriz ve umarız, çözüm arayışlarımız karşılık bulur ve diyalog yolları karşılık bulur.”
-Cemil Yıldız-