Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’ın Önemli Sorunu

Rip’ten Ölümleri Önleyin Çarşamba

Rip’ten Ölümleri Önleyin

Çarşamba günü Samandağ deniz sahilinde suya giren Suriyeli anne ile genç kızı, RİP akıntısına kapıldı, dakikalarca suda çırpındı. Sonunda çevreden yetişenlerin de yardımıyla, 2 kadın, sahile baygın şekilde çıkartılabildi. Çağrılan sağlık ekipleri de, ölümden dönen Suriyeli 2 kadını hastaneye götürdü.
RİP AKINTISI NEDİR?
İlimiz Samandağ Deniz, Meydan ve Çevlik sahili başta olmak üzere, Akdeniz sahillerindeki plajlarda görülen RİP akıntısı, çok iyi yüzme bilenleri bile denizin derinliklerine çeken, saatte 70 kilometre hızla hareket eden , sinsi ve çok güçlü akıntı, çok sığ olan plajlarda da görülüyor.
Samandağ Çevlik sahilinde görevli, Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye personeli Salih Alkaç, RİP’i şöyle anlattı:
“RİP akıntısı, kıyıya gelen dalgaların, geri dönüş esnasında oluşturduğu güçlü ve tehlikeli akıntıdır. RİP akıntısından kurtulmak için öncelikle korkuya kapılmamalı, panik yapılmamalı. RİP akıntısına kapıldığımızda, kıyıya dik bir şekilde değil, paralel bir şekilde, sağa veya sola RİP akıntısının şekline göre önce akımdan çıkmamız gerekiyor. Sağa veya sola 30’ar metre yol aldıktan sonra, sahile dik bir şekilde yüzmelisiniz. RİP akıntısı, sadece yükseklikten bakıldığı zaman fark edilebilir. RİP akıntısı oluşan bölgede, deniz biraz daha koyu ve derinlik bulunuyor. Akıntıya kapılmış birini gördüğümüzde, kesinlikle o yöne atlamamız gerekmektedir. Önce kendi güvenliğinizi alıp, boğulan şahsa, varsa yakında bir can simidi ulaştırın. Mümkün olduğunca çabuk bir şekilde Büyükşehir İtfaiye ekiplerine, cankurtarana veya sahil güvenliğe haber verilmelidir.”
Bu arada Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye personeli ile cankurtaranlar, haftanın Cuma, Cumartesi ile Pazar günleri, rüzgârlı havalarda ve fırtınalı günlerde “Çevlik-Meydan-Deniz” sahilinde suya girilmemesi uyarısı yapıyor. -Cemil Yıldız-