Defne ilçesi, son günlerde kalıcı iz bırakan hizmetler yerine, mevcut yapıların yıkımı ile gündeme geliyor.
İlimiz Defne ilçesi, ilginçtir, yörede kalıcı iz bırakan hizmetler yerine, mevut yapıların yıkılması ile gündem oluyor. Defalarca, arıtma tesisinden çıkan pis kokular ve hayvan barınağından gelen sayısız şikayetlerle gündeme gelen Defne ilçesi, bu kez de iki ayrı yapının yıkılması ile gündem oldu.
Biri, geçtiğimiz hafta sosyal medyada sıklıkla tartışılan, Yeniçağ ile Bahçeköy arasındaki asma köprünün yıkılması olayı. İki yerleşim birimini birbirine bağlayan asma köprünün yıkılacağı duyuldu. Bölge halkı, kendilerince yaptırılan köprünün yıkılmasına izin vermezken, gözler, Defne Belediyesi’ne çevrildi. Defne Belediye Meclisi’nin CHP’li bazı üyelerinin de yıkıma karşı durarak direnecekleri kaydedilirken, özetle, “Halkın el emeği ile yapılan ve iki mahallenin gönül bağı olan bu tarihi köprünün yıkımı kabul edilemez” mesajı verildi.
Bu arada, bölge insanı, Belediye Meclisi üyesi Semir Baklacı da yıkıma direneceğini söylerken, “Ben, Defne Belediye Meclisi üyesi olarak, Yeniçağ-Bahçeköy Asma Köprüsü (Yarım Tepe ) yıkımına karşıyım. Olacaklardan sorumlu değilim. Bölge siyasetçileri, halkın yanında olmalı. Çarşamba günü saat 10.00 ‘da, köprüde oturacağım. Lafla değil, halkın yanında olacağım” mesajıyla, ilginç bir yaklaşım sergiledi.
Özetlemek gerekirse, Defne Belediyesi ya da bir başka kurum, bölgede ihtiyaç olan, Yeniçağ ile Bahçeköy arasında, Asi Nehri üzerinde bir köprü kurma ve ulaşımı sağlama gibi bir hizmeti düşünmüyor, kimse gündeme getirmiyor. Ancak mevcut, iş gören, eski, tarihi, nostaljik özellikli köprüyü yıkma konusu konuşuluyor.
Defne ilçesindeki asma köprünün yıkım olayının tartışmaları sürerken, bu kez ilçenin Dursunlu Mahallesi üzerindeki tepede bulunan bir türbenin yıkımı gündem oldu. Bölge halkına göre, kimileri buraya define arama adı altında geldi ve türbeye büyük zarar verdi, yıkımda bulundu. Haberlerin ardından bölge halkı ayaklandı ve eylem yapmak istedi. Gelişme üzerine, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel bölgeye gitti, vatandaşlarla görüştü, sorumluluk alarak yıkımın hesabının sorulacağını ve türbeyi onaracaklarını, tadilattan geçireceklerini söyledi.
İşte, haberin başlığında da belirtildiği gibi, Defne ilçesi “YAPMAK” ile değil, “YIKMAK” ile anılıyor. -Cemil Yıldız-