Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu Toplantı: Dezavantajlı Öğrenciler İçin

Bu haberin fotoğrafı yok

Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde, kamu sektörünün yöneticileri, ilçedeki dezavantajlı bölgelerde öğrenim gören öğrenciler için bir araya geldi. 1 Eylül Çarşamba günü saat 15.00’te, Antakya Öğretmenevi’nde, dezavantajlı bölgelerde öğrenim gören öğrenciler için hazırlanan Yıllık Psikolojik Danışma ve Rehberlik Programı tanıtıldı.
2023 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Vizyon Belgesi’nde yer alan “şartları elverişsiz gruplarda eğitim niteliğinin arttırılması” hedefi temel alınarak, Antakya ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, dezavantajlı bölgelerde yer alan 9 (dokuz) ortaokul belirlendi.
Toplantıda yapılan görüşmeler ve alınan karalarla ilgili şu bilgi verildi:
“Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Hatay Rehberlik ve Araştırma Merkezi öncülüğünde; bu gruptaki çocukların okula devamının sağlanması, avantajlı bölgede yaşayıp öğrenim gören akranlarıyla arasındaki farkın en aza indirgenmesi, riskli davranışların yerini olumlu tutum ve davranışların alması, sosyal-duygusal-akademik, kariyer yeterlik-gelişim alanlarında ilerleme kaydedebilmesi açısından kapsamlı, gelişimsel, psikolojik danışma ve rehberlik ilkeleri gözetilerek uzun soluklu bir program hazırlanmıştır. Velilere, öğretmenlere ve idarecilere yönelik eğitim etkinliklerinin de yer aldığı programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko yapmıştır. Sunumu ise Hatay RAM Müdürü Seyhan Yılmaz gerçekleştirmiştir.
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’ın da teşrif ettiği toplantıya; Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, Antakya İlçe Sağlık Müdürü, Antakya Gençlik ve Spor İlçe Müdürü, Antakya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, Aile ve Sosyal Politikalar Antakya İlçe Müdürü, Hatay RAM Müdürü, Yeşilay Şube Başkanı, Kızılay temsilcisi ve 9 (dokuz) ortaokulun müdür ve psikolojik danışman/rehber öğretmenleri katılmıştır.
Hazırlanan çalışmanın geliştirilmeye açık olduğu, işbirliği ve katkı sunma noktasında neler yapılabileceği, yapılan çalışmaların projeye dönüştürülme fikri konusunda istişarelerde bulunulmuştur. Dilek ve temennilerle toplantı sonlandırılmıştır.” -Cemil Yıldız-