Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ülkü Ocakları

“Biz istiyoruz ki, gençlerimiz

“Biz istiyoruz ki, gençlerimiz milli bir bilinçle yoğrulsun” diyen Hatay Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Metin Taşçı, sorumluluklarının farkında olduğunu söyledi ve bir şeyin altını özenle çizdi.

Her Türk Genci

Tarihini Bilmeli

Hatay Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından basınla tanışma kahvaltısı düzenlendi. Vakıf binasında gerçekleşen buluşmada, gazetecilerin yanı sıra, Türk Sağlık-Sen Hatay Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Şahin de hazır bulundu.  Oldukça samimi bir atmosferde gerçekleşen kahvaltıda, gündem, Türkiye’de son dönem yaşananlar ve beklentiler oldu.

-ANLATMAKLA GÖREVLİYİZ-

Gazetecilerle gerçekleştirdiği sohbette, Hatay Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak amaçlarını anlatan ve eğitim alanında gerçekleştirdikleri çalışmalara değinen Vakıf Başkanı Metin Taşçı, hedeflerinin, tarihsel bilinç içinde büyümüş bir gençlik olduğunu söyledi. Misyonlarına dair konuşurken, “Türklerin tarihte bıraktığı kazanımları bütün kazanımları birikimleri bunlara aktarmak ile kendimizi görevli kılıyoruz” diyen Taşçı, şunları söyledi:

“Biz istiyoruz ki, gençlerimiz milli bir bilinçle yoğrulsun. Önüne çıkan engellere ve problemlere milli bir şuurla tavır koysun. Buraya gelen gençlerimize yönelik yaptığımız çalışmalar kapsamında seminer günleri yapıyoruz. Metehan’dan Atatürk’e, Başbuğ’dan Fatih Sultan Mehmet’e kadar, hepsini seminerlerimize konu eder, katılan gençlerimize anlatırız. Müslümanız elhamdülillah, Türk’üz… Bu iki değerin de ne kadar önemli olduğunu arkadaşlarımıza aktarır, karşılaştığımız durumlarda da, bu iki sahihle, Türklük ve İslamiyet ruhuyla hareket etmelerini isteriz. Biz, kendimize böyle bir görev biçmişiz. Bize verilen buydu. Biz de bizden sonrakilere bunları aktarmak istiyoruz.”

-BİLSİNLER İSTİYORUZ-

“Gençlerimizin, Türklüğümüzün ve İslamlığımızın bilincinde olmasını istiyoruz” diye konuşan Taşçı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ananelerimizi unutmayalım, örflerimizi unutmayalım, köklerimizi unutmayalım. Çünkü Türkiye’yi ayakta tutan bazı şeyler var. O yüzden bunları elimizden bırakmamalıyız. Ki maalesef görüyoruz, her alanda Türkiye sıkıştırılıyor. 15 Temmuzları da yaşıyoruz, ahlak çöküntülerini de yaşıyoruz. Yani birilerinin buna dur demesi gerekiyorsa, dur diyeceğiz. Bizler, bunlar için varız…”

Tamer Yazar